+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 09 Ianuarie 2013 13:02

tango therapyTerapia prin tango este un tratament tot mai aplicat ȋn spitalele din Argentina ȋn cazul pacienților care suferǎ de boli mintale dar și ȋn cazul persoanelor vȃrstnice.

 

Prin astfel de activitǎți, oamenii sunt ajutaţi să reia legătura cu lumea, afirmǎ coordonatorii proiectului: "Tangoul nu vindecă singur, dar cel puţin timp de o oră de curs, pacienţii nu au halucinaţii: ei sunt concentraţi să execute bine paşii de dans. Psihoza se tratează şi cu ajutorul tangoului deoarece acest dans constituie un limbaj care constrânge bolnavul să stabilească un raport cu celălalt, atunci când celălalt nu există în lumea sa.", a explicat Silvina Perl, coordonatoarea Atelierului de tango de la Spitalul de psihiatrie Borda, scrie i-medic.ro

Mai mult, aceeași tehnicǎ este utilizatǎ și pentru pacienții de vȃrsta a treia de la spitalul public Ramos Mejia din Buenos Aires care suferǎ de depresie, cauzatǎ de ieșirea la pensie dupǎ o viațǎ foarte activǎ.

Coordonatorii proiectului susțin cǎ tangoul, declarat de către UNESCO parte a Patrimoniului mondial al umanităţii, ajută mai bine la vindecarea bolnavilor deoarece totul se petrece ȋntr-o atmosferă calmă ȋn care pacienții interacționeazǎ cu alte persoane.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Rosul unghiilor poate ascunde anumite afectiuni psihologice

Mai bine de 350 de milioane de persoane sufera de depresie, la nivel mondial

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Pizza sector 3
SITEMAP