+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 15 Ianuarie 2013 15:05

lapteCercetǎtorii au constat faptul cǎ națiunie care consumǎ cantitǎți mari de lapte și produse lactate, tind să aibă mai mulți laureați ai Premiului Nobel.

 

Mai mult, o cercetarea realizatǎ anul trecut de specialiștii de la Universitatea Columbia asocia consumul de ciocolatǎ cu numǎrul de laureați la Premiul Nobel, speculând faptul că acest fenomen apare ca urmare a conținutul bogat ȋn flavonoide al ciocolatei, scrie dailymail.co.uk

Petru cǎ bǎnuiau cǎ laptele din ciocolatǎ ar putea avea și el un rol ȋn aceastǎ situație, speciliștii au analizat datele din anul 2007 furnizate de Organizația pentru Alimentație și Agricultură cu privire la consumul de lapte pe cap de locuitor din 22 de țări. Rezultatele au arǎtat faptul cǎ pe primul loc ȋn topul țǎrilor cu cei mai mulți laureați ai Premiului Nobel se aflǎ Suedia care a fost, de asemenea, identificatǎ ca o țarǎ ȋn care se consumǎ mari cantitǎți de lapte. La polul opus se aflǎ China, iar cercetǎtorii afirmǎ cǎ acestǎ țarǎ are atȃt cel mai mic număr de laureați la Premiul Nobel dar și cel mai mic consum de lapte din rȃndul țările studiate. Autorii raportului recomandǎ celor care doresc sǎ ȋși ȋmbunatǎțeascǎ șansele de a câștiga Premiul Nobel să mănânce nu doar ciocolatǎ dar și sǎ consume lapte și produse lactate.

Nutriționiștii recomandǎ un consum de minim de 250 de ml ȋn fiecare zi, mai ales cǎ laptele ajutǎ la prevenirea unor boli precum: osteoporozǎ, reduce riscul de cancer colorectal şi mamar, reduce riscul de afecțiuni coronariene și ȋntǎrește sitemul imunitar.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Peste 700 de tipuri de bacterii descoperite in laptele matern

Cresterea aportului de calciu scade riscul de a dezvolta hiperparatiroidism primar in cazul femeilor

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP