+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 06 Februarie 2013 11:44

vitaminaC-citriceSuplimentele de vitamina C pot crește riscul de a dezvolta pietre la rinichi, ȋn special ȋn cazul bǎrbaților care iau astfel de pastile, afirmǎ cercetǎtorii de la Institutul Karolinska din Suedia.

 

Conform studiului, bǎrbații care iau zilnic suplimente cu vitamina C (1000 mg/pastilă) prezintă un risc de două ori mai mare de a dezvolta pietre la rinichi decȃt cei care nu iau astfel de suplimente. Cu toate acestea, oamenii de științǎ afirmǎ cǎ riscul dispare atunci cȃnd vitamina C provine din fructe și legume, potrivit medicalmanager.ro

Agneta Akesson, de la Institutul Karolinska, a explicat: "Dat fiind faptul că nu se cunosc pe deplin avantajele consumului unor mari doze de vitamina C sub formă de suplimente alimentare, cel mai înţelept lucru ar fi să nu se consume prea multe, mai ales dacă persoana respectivă a avut înainte pietre la rinichi.", a subliniat specialistul, relateazǎ aceeași sursǎ.

Specialiștii au mai menționat și faptul cǎ administrarea regulată de suplimente de multivitamine nu se asociază cu riscul de a dezvolta calculi renali.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Suplimentele de fier, benefice pentru nou-nascutii subponderali

Consumul de vitamine reduce riscul de cancer in cazul barbatilor

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP