+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 17 Iulie 2012 07:53

pastile fierSuplimentele de fier reduc oboseala cu aproximativ 50% chiar și la pacienții care nu suferǎ de anemie, aratǎ un nou studiu al cercetǎtorilor elvețieni.

 

Rezultatele cercetǎrii au arǎtat faptul cǎ dupǎ administrarea timp de 12 sǎptamȃni a acestor suplimente, avea loc o reducere a stării de oboseală pentru femeile care prezentau concentraţii scăzute de fier, dar care ȋnsǎ nu sufereau de anemie.

Studiul a fost realizat pe un eșantion 198 de femei cu vârste cuprinse între 18-50 de ani. Participantele au fost ȋmpǎrțite ȋn două grupe. Primei grupe i s-au administrat suplimente de fier, iar femeilor din a doua grupǎ, medicație placebo.

Rezultatele au arǎtat faptul cǎ la femeile care lua suplimente de fier gradul de obosealǎ a scǎzut cu 50%, ȋn timp ce la grupul placebo cu doar 19%.

Cercetǎtorii de la Universitatea Lausanne din Elveţia au afirmat cǎ dupǎ șase sǎptǎmȃni de administrare a suplimentelor de fier au constatat efecte pozitive asupra hemoglobinei, iar concentraţiile de feritină au ajuns la cifre normale. Mai mult, acestea nu au influențat performanţele fizice și psihice ale pacientelor și nici rezultatele testelor de depistare a anxietații sau a depresiei.

 

Citește și:

Zincul scurteaza durata racelii la adulti

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP