+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Luni, 17 Decembrie 2012 16:44

eye testNumǎrul personelor care suferǎ de glaucom a crescut cu 22% fațǎ de anul 2002, se aratǎ ȋntr-un raport realizat de U.S. National Eye Institute.

 

Analiza specialiștilor americani aratǎ faptul cǎ doar ȋn SUA, mai bine de 2,7 milioane de persoane suferǎ de aceastǎ boalǎ care afecteazǎ nervul optic. Mai mult, cercetǎtorii avertizeazǎ cǎ aproximativ 50% dintre americanii care au glaucom nu sunt conștienți de acest lucru, scrie healthday.com

Hugh Parry, președinte Prevent Blindness America, a subliniat faptul cǎ o campanie de informare asupra a ceea ce reprezintǎ glaucomul este necesarǎ și a reamintit faptul cǎ prin depistare precoce și tratament, efectele bolii asupra vederii pot fi diminuate. Ȋntr-un numǎr recent al revistei Oftalmologie, cercetǎtorii de la Universitatea din Michigan au raportat faptul cǎ statinele, medicamente prescrise pentru a scădea colesterolul, pot fi un tratament eficient ȋmpotriva unei forme incipiente de glaucom.

Existǎ trei forme de glaucom: glaucomul cu unghi deschis care este și cea mai frecventǎ formǎ de glaucom, glaucomul cu unghi ȋnchis care reprezintǎ un procent de aproximativ 10% din cazuri și glaucomul congenital, o forma rarǎ a bolii cu care unii copii se nasc.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Consumul excesiv de cafea poate duce la dezvoltarea glaucomului

Patologiile intalnite in cadrul proiectului Impreuna pentru Sanatatea Rurala

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap