+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 10 August 2012 12:57

obezitateDiabeticii obezi sau supraponderali au o ratǎ mai scǎzutǎ a mortalitǎții decȃt diabeticii cu o greutate normalǎ, afirmǎ cercetǎtorii americani.

 

Ȋn cadrul studiului realizat de cercetǎtori, aproximativ 10% din participanți aveau o greutate normalǎ. Specialiștii au analizat datele a cinci studii şi au identificat 2.625 de americani cu vȃrste peste 40 de ani, care sufereau de diabet de tip II. Rezultatele analizei au arǎtat faptul cǎ pentru persoanele care suferǎ de diabet zaharat de tip II și au o greutate normalǎ riscul de deces este mai mare, scrie agerpres.ro

Dr. Mercedes Carnethon de la Universitatea Northwestern a afirmat cǎ: „Este posibil ca o predispoziţie genetică să explice de ce acest subgrup al populaţiei prezintă un risc deosebit de ridicat de mortalitate şi diabet", informeazǎ aceeași sursǎ.

Deși obezitatea este un factor important pentru dezvoltarea diabetului de tip II, existǎ și alți factori de risc precum cei genetici sau etnici. Cercetǎtorii considerǎ cǎ, ȋn SUA, cazurile de diabet de tip II la persoanele cu o greutate normalǎ vor crește odatǎ cu ȋmbǎtrȃnirea polulației.

Diabetul de tip II este cunoscut şi sub numele de diabet non-insulinodependent. Este o afecţiune cronică care afectează modul în care organismul metabolizează zahărul (glucoza) din sânge și poate afecta pe oricine, indiferent de vȃrstǎ.

 

Citește și:

Ftalatii, substantele chimice care pot duce la aparitia diabetului de tip II

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP