+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 18 Iunie 2014 10:39

primul-spital-online-europa-medici-romaniMedicii români, împreună cu specialiștii din Marea Britanie, au lansat SpitalOnline.ro, primul spital online din Europa, care funcționează non-stop. Proiectul a fost inițiat de medicul ortoped Mihai Râșcu și a fost realizat cu o investiție de 30.000 de euro. Spitalul online include 30 de specialități, în cadrul cărora lucrează 150 de medici.

Cine nu a căutat pe internet informații despre niște simptome sau tratamente pentru diverse boli, fără a mai merge la doctor? Nu puține sunt site-urile cu sfaturi și forumurile în care găsești informații despre tratamente cât mai diverse, fie naturiste sau cu medicamente. Doar că de cele mai multe ori acestea nu sunt oferite de specialiști, iar netratarea corespunzătoare chiar și a unei simple răceli poate avea consecințe grave. Motivat de acest fenomen, dar și de statisticiile ce spun că aproape 70% dintre vizitele la spital sau clinică, pentru punerea unui diagnostic sau a unei conduite medicale ar putea fi înlocuite de tehnologie, Mihai Râșcu a venit cu ideea de a realiza un spital online.

“SpitalOnline.ro îşi propune să răspundă acestei nevoi a pacienților de a putea comunica oricând cu medicul lor, de a pune întrebări și a primi răspunsuri chiar și în afara programului clasic de consultații. Potrivit studiilor, aproximativ 70% dintre vizitele la un spital sau la o clinică offline, pentru generarea unui diagnostic și a unei conduite medicale, ar putea fi mijlocite de tehnologie, deci evitate.

De asemenea, dacă ne uităm pe Internet, pe forumuri, observăm că sunt sute de oameni care caută online răspunsuri la diverse probleme medicale. Vrem să evităm ca acești oameni, care de cele mai multe ori nu au suportul unui cadru medical specializat, să ajungă să se trateze după ureche”, a declarat Mihai Râşcu, fondatorul SpitalOnline.ro.

Medicii de la SpitalOnline.ro oferă consultanță pentru urgențe minore, interpretări de analize, diagnostice prezumtive, tratament medical de primă intenție și pot elibera adeverințe valabile în Uniunea Europeană, rețete, trimiteri și scutiri medicale. 

O consultație online durează aproximativ 15 minute, iar prețul unei consultații este de 85 de lei, în timp ce un abonament este de 190 de lei pe an. Toate plățile se realizează online. 

Cei care vor să beneficieze de consultații online trebuie să în primul rând să își creeze un cont pe site-ul SpitalOnline.ro, apoi să selecteze specialitatea medicală dorită și să-și aleagă un medic din lista disponibilă. În listă, ca pe orice alt chat, pacientul va putea vedea ce medici sunt online și care nu. Pe de altă parte, dacă medicul pe care pacientul îl dorește nu este online, acesta se poate programa pentru mai tărziu. Plata consultației online se va face înainte de a intra în contact cu medicul. Apoi, va începe discuția prin chat - text, audio sau video- în funcție de dorințele pacientului. Copiile analizelor sau a altor documente pot fi trimise online medicului în orice format, iar acestea vor fi salvate într-un dosar personal al pacientului, ce va fi accesat doar de acesta și de medic. 

Proiectul își propune ca la un an de la lansare să ajungă să lucreze cu peste 400 de medici, atât români, cât și străini. În plus, fondatorii doresc extinderea parteneriatelor cu cât mai multe state din Europa, dar și din din America Centrală și de Sud.

La momentul publicării știrii site-ul SpitalOnline.ro nu poate fi accesat. Pentru nelămuriri puteți accesa pagina lor de facebook - www.facebook.com/spitalonline.ro.

 

Autor: Alexandra Necula

Citește și:

La Spitalul de Psihiatrie din Mocrea a fost inaugurata prima gradina terapeutica

 

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Amorteala maini
SITEMAP