Pe 3 și 4 octombrie 2014 se reunesc la București cadre medicale din mai multe specialități pentru a dezbate subiecte de actualitate din sfera antibioterapiei, cu ocazia conferinței naționale “ANTIBIOTICELE, între UZ și ABUZ”, manifestare organizată de compania de comunicare medicală Houston NPA. Coordonatorul științific este Conf. Dr. Gabriel-Adrian Popescu, medic primar boli-infecțioase, autor al “Ghidului Angelescu de Terapie Antimicrobiană”. Partener oficial: Societatea Română de Microbiologie.
Manifestarea se remarcă, în primul rând, prin caracterul interdisciplinar și gradul de actualitate al temelor prezentate, dar și prin structura programului și originalitatea conținutului științific: 6 sesiuni științifice (rolul laboratorului în diagnosticul infecțiilor; infecțiile urinare și gastrointestinale în medicina ambulatorie; infecții respiratorii și ORL în medicina ambulatorie; infecțiile determinate de clostridium dificile; rezistența bacteriană la antibiotice-cu accent asupra infecțiilor nosocomiale; principii corecte de utilizare a antibioticelor) și o masă rotundă pe tema “Perspective de viitor în politica antibioticului”.
Conferința se adresează profesioniștilor în sănătate și cadrelor medicale cu specialități clinice, chirurgicale, dar și paraclinice. Programul creditat cu 12 puncte EMC și 12 EFC este disponibil integral pe site-ul evenimentului, http://antibioterapia.ro/sesiuni-stiintifice.
Printre lectorii care vor susține lucrări se numără: Conf. Dr. Egidia Miftode, Conf. Dr. Mihaela Lupșe, Conf. Dr. Gabriel-Adrian Popescu, Conf. Dr. Alexandru Rafila, Conf. Dr. Mihai Craiu, Conf. Dr. Manuela Arbune, Şef Lucr. Dr. Edit Szekely, Sef Lucr. Dr. Irina-Magdalena Dumitru, Sef lucr. Dr. Florentina Dumitrescu, Sef lucr. Bogdan-Stelian Mastalier-Manolescu, Lector univ. dr. Mihaela Debita, Dr. Cristina Cornelia Isar, Dr. Andreea Florina Nita, Dr. Cristina Cristea, Dr. Georgeta Cristina Militaru, Dr. Maria Nica, Dr. Horia Cristian, Dr. Andreea Moldovan.
Lucrările se vor desfășura pe durata a două zile, astfel: vineri, 3 octombrie, între orele 13:00 – 19:30 și sambătă, 4 octombrie, între orele 9:00 – 16:30.
Taxele pre-eveniment sunt cuprinse între 90 și 120 lei (este posibilă înscrierea și în ziua manifestării) și asigură: accesul la lucrări, kitul de eveniment, diploma EMC/EFC, mesele, pauzele de cafea. Pentru informații suplimentare și înscriere online accesați siteul www.antibioterapia.ro
Eforturile companiei de comunicare medicală Houston de a genera contexte de informare a comunității medicale asupra utilizării corecte a antibioticelor sunt deja cunoscute. Începând cu editarea și lansarea în 2012 a “Ghidului de Terapie Antimicrobiană” (autori: Conf. Dr. Otilia-Elisabeta Benea, Șef Lucr. Dr. Cristina Popescu și Conf. Dr. Gabriel-Adrian Popescu), apoi organizarea unui simpozion pentru medicii cu specialitățile ORL și pediatrie în martie 2013 desfășurat sub deviza “Să ne protejăm antibioticele”, continuând în octombrie 2013 cu un proiect dedicat urologilor și nefrologilor despre “Antibioterapia: provocări în prezent și soluții pentru viitor” până la cel mai recent proiect (mai-iunie 2014), care are în vederea informarea medicilor de familie pe tema “Alegerea corectă în tratamentul infecţiilor urinare: Între rezistența bacteriană şi riscul de dismicrobisme”. Toate aceste evenimente au fost realizate cu sprijinul companiior farmaceutice, care au înțeles responsabilitatea și rolul pe care îl joacă în informarea corectă a cadrelor medicale, astfel încât populația să beneficieze de rezultate eficiente din partea antibioticelor.
Pentru mai multe informații despre aceste proiecte și înscriere la Conferința “ANTIBIOTICELE, între UZ și ABUZ” organizată pe 3-4 octombrie 2014: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , 021-317.09.43, www.houston.ro, site eveniment: www.antibioterapia.ro
Autor: Andra Silivestru
Citește și: