+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 14 Ianuarie 2015 11:09

alzheimers1Screening-ul pentru boala Alzheimer nu este util pentru persoanele care nu prezintă simptome, susține psihiatrul german Frank Jessen, subliniind că testele actuale nu pot prognoza apariția acestei maladii pe baza parametrilor individuali de sănătate, scrie agenția DPA.

Singura excepție este atunci când boala se dezvoltă la o vârstă relativ tânără și acest fapt s-a întâmplat de mai multe ori în genealogia unei familii, ceea ce sugerează o formă moștenită de boală, spune Jessen, care este membru al Asociației germane pentru Psihiatrie, Psihoterapie și Psihosomatică.

Screening-ul pentru Alzheimer, boală care distruge progresiv memoria și alte funcții mentale importante și care este cea mai comună cauză a demenței, este recomandabil atunci când sunt prezente chiar și simptome minore, cum ar fi înmulțirea episoadelor de uitare și confuzie.

În timp ce un diagnostic al bolii Alzheimer este stresant atâta timp cât nu există nici un tratament, depistarea precoce permite pacienților să își schimbe stilul de viață — să-și exerseze și să-și stimuleze mai mult intelectul și să aibă o dietă mai sănătoasă, toate acestea putând încetini sau opri avansul demenței.

Atâta timp cât simptomele sunt încă minore, pacienții pot folosi timpul în cel mai bun mod cu putință, de exemplu, prin îndeplinirea visurilor avute pe parcursul vieții și făcând aranjamente importante, cum ar fi numirea unui îngrijitor pentru sănătate și avertizarea acestuia, în avans, cu privire la problemele de sănătate care pot surveni.

Există și un alt motiv pentru a face screeningul de detectare a maladiei Alzheimer atunci când apar simptome posibile: cauza simptomelor ar putea fi o dezordine mentală complet diferită care poate fi tratată în mare măsură dacă este detectată timpuriu.

 

Lapsusurile de memorie pot fi un rezultat al depresiei, spune Jessen. Hipofuncția tiroidiană, deficiențele de vitamina B12 sau acid folic, precum și deficiența funcționării rinichilor, ficatului sau pancreasului dau simptome similare cu demența, mai precizează DPA.

 

sursă:Agerpres.ro

 

Andra Silivestru

Citește și:

Rectorul UMF "Carol Davila": "Un doctorat nu este o corvoada, e doar o necesitate pentru cei care vor sa devina cadre didactice"

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap - Politica de confidențialitate - Politica de retur - Regulile magazinului