+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Joi, 25 Iulie 2013 10:20

operatieO echipă medicală complexă, coordonată de dr. Dragoş Zamfirescu şi alcătuitǎ din neurochirurgii pediatri dr. Sergiu Stoica şi dr. Sorin Târnoveanu, a realizat, la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului "Marie Curie", prima operaţie de reconstrucţie de plex brahial la un o fetiţă de 6 luni.


„Până acum, toate aceste cazuri care necesitau intervenţii chirugicale erau trimise la Aachen, în Germania. Când am auzit de reuşitele chirurgului Dragoş Zamfirescu în genul acesta de intervenţii efectuate la adulţi, am zis că aceasta poate fi o şansă pentru copiii afectaţi şi pentru părinţii lor.”, a declarat  conf. dr. Dana Craiu, şefa Clinicii de Neurologie Pediatrică de la Spitalul Bagdasar, relateazǎ agerpres.ro
La  rȃndul sǎu, dr. Dragoş Zamfirescu a precizat cǎ: “M-am bucurat enorm când am fost solicitat pentru acest caz. La adulţi am făcut operaţii de genul acesta chiar mai complicate din punct de vedere tehnic şi, în plus, statistic vorbind, rezultatele operaţiilor la copii sunt mult mai bune decât la adulţi. Sunt fericit să putem da o şansă acestor micuţi. Îi mulţumesc domnului doctor Sergiu Stoica, şeful Clinicii de Neurochirurgie de la spitalul "Marie Curie", cu care am făcut o echipă chirurgicală şi umană excelentă şi care ne-a pus la dispoziţie întreaga infrastructură a secţiei, dar mai ales sala de operaţii cu dotări similare marilor centre internaţionale. În mod special, îi mulţumesc doamnei conferenţiar Dana Craiu, care a făcut eforturi deosebite pentru demararea acestui proiect", a afirmat dr. Dragoş Zamfirescu, informeazǎ aceeași sursǎ.
Paralizia obstetricală de plex brahial este o afecţiune care constă în paralizia parţială sau totală a unui membru superior, iar deși paralizia obstetricală se vindecă spontan în câteva luni,  un procent de 10-15 % din copii rămân cu o invaliditate extremǎ, care are un puternic impact emoțional atȃt asupra copilului cȃt și a familiei, motiv pentru care singura speranțǎ este intervenția chirurgicalǎ.


Autor: Lavinia Radu


Citește și:
Prima operatie din Romania de reimplantare a ureterului in vezica urinara prin abord minim-invaziv
Prima operatie de epiduroscopie, realizata in premiera in Europa de Est

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Pizza sector 3
SITEMAP