+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 15 Ianuarie 2013 13:34

arafat conferintaDr. Raed Arafat, secretar de stat ȋn Ministerul Sǎnǎtǎții, a declarat, ȋn cadrul unui conferinţe de presă susţinută la Târgu Mureş, cǎ ministerul dorește ȋnființarea unor centre de arşi, în afara celor din Bucureşti.

 

Oficialul a explicat cǎ este vorba de înfiinţarea a 4-5 paturi de arşi în cȃteva centre regionale, pe lângă modernizarea secţiilor de Anestezie Terapie Intensivă: „Viitorul - iarăşi ne uităm la o situaţie în care să rezolvăm alte centre de arşi decât numai cele din Bucureşti, la nivel european. Şi aici este gândirea de 4-5 paturi de arşi în 4 sau 5 dintre centrele regionale - care este încă un proiect care nu putem spune că începe acum, peste o lună sau un an, dar este un proiect prevăzut pe lângă modernizarea secţiilor de ATI.", a spus Raed Arafat, scrie i-medic.ro

Prim-adjunctul ministrului Sănătăţii a mai precizat cǎ alocarea de fonduri pentru ATI din bugetul de stat este o mǎsurǎ ce va reduce mortalitatea ȋn aceste secții:„Anul acesta pentru ATI şi pentru anumite programe specifice pe accident vascular cerebral şi pe traumă au fost aprobate de domnul ministru sume care ne vor facilita să-i sprijinim în îngrijirea pacienţilor, este zona în care, de regulă, finanţarea Casei Naţionale a fost întotdeauna sub nivelul care este necesar. Sunt convins că asta trebuie să fie concluzia, secţiile din cele 53 de spitale strategice care vor primi această subvenţie să renunţe total la obiceiul de a trimite pacientul sau familia pacientului, că pacientul este în Terapie Intensivă, să cumpere una sau alta din oraş, având în vedere că prin minister vor avea totuşi ce le trebuie în secţia respectivă. (...) E un program pornit pe baza studiilor făcute în ultimele 4-5 luni de către colegii de la ATI", a declarat Raed Arafat, scrie aceeași sursǎ.

Reprezentantul Ministerului Sǎnǎtǎții a mai subliniat cǎ, pe lȃngǎ aceste mǎsuri, este necesarǎ și dezvoltarea unui bloc operator de traumă integrat, ȋn care bolnavul critic sǎ aibǎ o salǎ de operație liberǎ ȋn care sǎ se intervinǎ ȋn caz de urgențǎ.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Raed Arafat, numit secretar de stat si prim-adjunct al ministrului Sanatatii

Ministrul Sanatatii solicita spitalelor sa respecte noile reglementari privind orele de vizita

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP