+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 23 Iulie 2013 10:52

arafatFiecare dintre cele opt regiuni din România va dispune, până la sfârşitul anului, de un elicopter pentru medicina de urgenţă, a declarat secretarul de stat ȋn Ministerul Sǎnǎtǎții, Raed Arafat.


“În prezent, în România sunt şase elicoptere pentru medicina de urgenţă. Alte două vor intra în dotare la finele anului. La noi în ţară, capacitatea de reacţie în situaţii de urgenţă a crescut. În tragicul accident de autocar din Muntenegru intervenţia a fost dificilă, fiind în afara României, dar a fost rapidă, promptă, cu echipe profesioniste şi bine dotate.”, a explicat oficialul, prezent la o reuniune la UMF "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, scrie medicalmanager.ro
Raed Arafat a mai amint faptul că în România au fost organizate încă din 1996 cursuri de pregătire în medicina de dezastre: “Bineînţeles, în caz de cutremur, intervenţiile sunt dictate de numărul victimelor, de situaţia concretă din teritoriu. S-ar putea ca nicio ţară să nu fie pregătită sută la sută pentru cutremur, chiar şi ţări dezvoltate au nevoie în astfel de situaţii de sprijin din afară. Important este ca noi să reacţionăm cât mai corect şi cât mai rapid. Un sistem bine pregătit se construieşte în ani. Din toamnă, vom derula un proiect interactiv pentru medicina de catastrofă.”, a afirmat secretarul de stat, relateazǎ aceeași sursǎ.
Acesta a mai menționat cǎ existǎ diferențe ȋntre medicina de urgenţă şi medicina de catastrofă, dar și faptul cǎ Romȃnia dispune de trei centre de telemedicină de recepţie, la ele fiind conectate 102 spitale, după acelaşi model de conectare a ambulanţelor. Oficialul a mai declarat cǎ se dorește rǎspȃndirea telemedicinei la nivel naţional, prin ȋnființarea a încă unul sau două centre de recepţie.


Autor: Lavinia Radu


Citește și:
Avion medical destinat SMURD, achizitionat prin contributia cetatenilor
Telemedicina si monitorizare cardiaca pentru locuitorii din Insula Mare a Brailei

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Pizza sector 3
SITEMAP