+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 25 Martie 2014 12:18

fundita hiv„Îngerul păzitor nu te apără de SIDA. Informează-te! Protejează-te!” este o conferințǎ ce va avea loc pe data de 27 martie, la ora 18.00, ȋn Amfiteatru Mare al Spitalului Universitar de Urgențǎ București.

Ce ai face dacă persoana de care te-ai îndrăgostit îți mărturisește că este HIV pozitivă? Dar dacă partenerul tău se infectează (profesional, în contextul unor intevenții medicale invazive/transfuzii de sânge) cu virusul imunodeficienței umane? Te-ai „dezîndrăgosti”? S-ar transforma oare iubirea în compasiune? 

Sunt întrebări la care nu există răspunsuri predefinite, dar pe care dr. Cristian Andrei (medic specialist neuropsihiatrie) le va aborda în cadrul conferinței, alături de dimensiunea psihologică a infecției HIV, perspectiva unei relații cu o astfel de persoană, impactul și repercusiunile pe care o boală incurabilă, transmisibilă și care din punct de vedere social îi condamnă pe cei mai mulți la izolare, le pot avea asupra unui cuplu (parteneri serodiscordanți) în timp.

Dar dacă o femeie infectată HIV/cu partener infectat HIV vrea să rămâne însărcinată, ce șanse are fătul de a nu fi expus transmiterii virale? Sunt feritilizarea in vitro și sarcina planificată o alternativă? Cum se poate reduce la minimum riscul contaminării/suprainfectării partenerului? Care sunt cele mai eficiente metode de protecție și contracepție în cadrul cuplurilor serodiscordante? Pentru toate aceste întrebări, răspunsurile vor veni din partea dnei dr. Mariana Mǎrdǎrescu (șef secție Imunodepresie INBI Matei Balș, Coordonator Comisie Evaluare și Monitorizare a Infecției HIV/SIDA în România).

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „De mână cu noi”, de cǎtre Societatea Studenților ȋn Medicinǎ din București  iar mai multe informații gǎsiți pe pagina de facebook a evenimentului.

 

Autor: Lavinia Radu

 

Citește și:

Curs de fitoterapie la UMF „Carol Davila”

Reuniuni stiintifice organizate sub egida UMF Carol Davila

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP