+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 17 Iunie 2014 13:10

program-elevi-studenti-medicina-consiliere-profesionala-practica-imagistica-radiologie Pe 17 iunie 2014, Institutul Clinic Fundeni, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București a lansat proiectul “Program de consiliere pentru elevi și studenți la medicină și practică în imagistică și radiologie”, ce își propune să optimizeze introducerea elevilor și studenților pe piața muncii. Prin acest program, elevii și studenții la medicină vor beneficia, atât de de servicii de orientare și consiliere profesională, cât și de stagii de pregătire practică.

La proiect vor participa 180 de studenți ai Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” București și 17o de elevi. Fiecare student va primi o subvenție de 1.000 de lei dacă va îndeplini toate cerințele impuse stagiul de practică. La încheierea programului participanții vor fi evaluați, iar primii 15 studenți cu cele mai bune rezultate vor fi răsplătiți cu premii speciale. Pregătirea practică de radiologie și imagistică medicală se va desfășura în cadrul unui spital de tradiție, cu o vechime de peste 20 de ani în domeniu. 

De asemenea, proiectul își propune să aducă la cunoștiință elevilor și studenților importanța programelor de consiliere profesională și stagiilor de pregătire practică prin organizarea unei campanii de informare pe an. 

Prin practica de radiologie organizată în cadrul proiectului în Departamenul de Radiologie Imagistică Medicală și Radiologie Intervențională din IC Fundeni studenții își vor dezvolta abilitățile și orizontul medical prin îmbinarea noțiunilor teoretice cu cele practice, asistând la modalitățile de explorare radio-imagistica ale pacienților într-un context clinico-biologic bine stabilit și învățând alături de specialiștii radiologi cum se analizează o examinare radiologică standard, ecografica, CT sau RM și cum trebuie integrata informația obținută în vederea alegerii tratamentului optim pentru pacient, acest lucru prespunand un dialog multidisciplinar și multiparametric”, a declarat managerul proiectului, Prof. Univ. Dr. Ioana Lupescu.

 

Autor: Alexandra Necula

Citește și:

Concursul de admitere la UMF „Carol Davila” va avea loc pe data de 23 iulie

Nicoleta Fotea, de la UMF „Carol Davila”, este studenta anului in medicina

 

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP