+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 18 Iunie 2014 14:43

program-consiliere-practica-chirurgie-elevi-studentiSpitalul Clinic de Urgență “Sfântul Pantelimon” și Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București au lansat un program de consiliere și practică în chirurgie pentru elevi și studenți la medicină. 

În cadrul proiectului vor participa 100 de liceeni și 150 de studenți la medicină, care vor beneficia de servicii de orientare și consiliere profesională, cât și de diferite stagii de practică. Scopul programului de consiliere este de a facilita tranziția acestora pe piața muncii. Proiectul se va desfășura până pe 31 octombrie 2015. 

Studenții vor susține stagiile de parctică în timpul vacanței de vară, în timp ce elevii le vor face în timpul săptămânii “Altfel”. Acestea vor avea loc în principal, în Clinica de Chirurgie a Spitalului “Sfântul Pantelimon” și vor fi coordonate și supervizate de conf. dr. Vlad Constantin, director științific al proiectului și reprezentant al UMF “Carol Davila”. De asemenea, la stagiile de practică și informare vor participa și medici chirurgi de înaltă calificare ce profesează la Clinica de Chirurgie Generală a Spitalului “Sfântul Pantelimon”. 

Stagiile de parctică se vor finaliza cu niște concursuri cu premii extrem de interesante. Cei mai buni 10 elevi și studenți vor avea ocazia să plece la un spital din Spania, unde vor susține stagii de practică și să urmeze cursuri de ecografie în traumă în țară. 

“Proiectul răspunde nevoii concrete de consiliere și orientare profesională a elevilor liceeni și a studenților mediciniști și de dezvoltare a abilităților practice ale studenților, crescându-le astfel șansele de a cunoaște și a înțelege ce înseamnă profesia de medic. De asemenea, pe termen lung, proiectul crește șansele elevilor și studenților de a se integra pe piața muncii în domeniul în care s-au pregătit, reduce riscul de șomaj și contribuie la modernizarea pieței muncii pentru absolvenții de facultate", a declarat managerul proiectului, dr. Laura Constantinescu.

 

Autor: Alexandra Necula

Citește și:

A fost lansat un nou program pentru elevi si studenti la medicina de consiliere profesionala si practica in imagistica si radiologie

Concursul de admitere la UMF „Carol Davila” va avea loc pe data de 23 iulie

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP