+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Luni, 21 Ianuarie 2013 09:55

dr-valeriu popescuUna dintre somitǎțile medicinei pediatrice romȃnești, prof.dr. Valeriu Popescu, s-a stins din viațǎ ȋn dimineața de 16 ianuarie, la vȃrsta de 89 de ani.

Profesorul a iubit medicina pediatricǎ și și-a dedicat mare parte din viațǎ ajutȃnd și tratȃnd copiii dar, ȋn același timp, a fost un mentor pentru mulți medici pediatrii dar și pentru cadre didactice de specialitate care astǎzi mǎrturiesc cǎ ȋntȃlnirea cu domnul profesor doctor Valeriu Popescu a fost o adevǎratǎ onoare.

Ȋn vasta carierǎ medicalǎ și didacticǎ a domniei sale, profesorul Valeriu Popescu a fost președintele Asociației Medicale Romȃne, președintele Societǎții Romȃne de Pediatrie, redactor șef al Revistei Romȃne de Pediatrie dar și președinte al Congreselor Naționale de Pediatrie.

Ȋn anul 1951, dupǎ absolvirea Facultǎții de Pediatrie din București, devine preparator universitar la Clinica de Neurologie a Institutului de Neurologie al Academiei Romȃne, iar ȋncepȃnd cu anul 1952 activeazǎ ca asistent universitar la Clinica de Pediatrie condusǎ de prof. dr. Alfred Rusescu. Ȋncepȃnd cu anul 1973 beneficiazǎ de o serie de burse de studiu inclusiv la Institutul Karolinska din Stockholm. Din anul 1986 devine mentor pentru medicii care ȋși redacteazǎ lucrarea de doctorat, ȋntre 1980 și 1989 a ocupat funcția de decan al Facultǎții de Pediatrie iar ȋntre 1990 și 1993 funcția de prorector didactic al UMF Carol Davila.

"Electroencefalografia pediatricǎ", lucrarea de doctorat a domniei sale, ȋmpreunǎ cu lucrarea "Diagnostic clinic și radiologic ȋn Pediatrie" din 1968 și "Icterele copilului cu hiperbilirubinemie conjugatǎ" din 1986, au fost premiate de Academia Romȃnǎ. Moștenirea lǎsatǎ de una dintre somitǎțile medicinei pediatrice romȃnești este una foarte vastǎ, iar multe din lucǎrile de excepției ale domnului profesor doctor Valeriu Popescu sunt considerate pietre de temelie ȋn pediatria romȃneascǎ. Dintre acestea amintim doar cȃteva: colecţia de monografii "Diagnostic și tratament ȋn Pediatrie", "Patologia pediatrică", "Algoritm diagnostic şi terapeutic ȋn Pediatrie", volumul I și II, "Tratat de neurologie pediatrică", volumul I și II.

Prof.dr. Valeriu Popescu a fost una dintre cele mai proeminete pesonalitǎți ale pediatriei moderne romȃnești iar parte din vastele sale cunoștințe medicale, așternute ȋn cǎrțile și tratatele publicate, vor fi transmise medicilor pediatrii de mȃine.

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP