+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Joi, 30 August 2012 09:52

96Academician, profesor universitar, doctor Ioanel Sinescu. Cândva a fost doar studentul Ioanel Sinescu, un tânăr pasionat de matematică, biologie și chimie. S-a decis să urmeze Facultatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București în ultimul moment și nu regretă nicio clipă că a luat această decizie. Astăzi este rectorul universității unde a studiat și inspiră sute, mii de studenți care au ales, de asemenea, calea Medicinei. Și asta pentru că a ales să nu fie un student mediocru, a ales să fie cel mai bun.

 

Astăzi, este profesor universitar la Catedra de Chirurgie Urologică din cadrul UMF „Carol Davila", este Şeful Centrului de Chirurgie Urologică şi Transplant Renal din cadrul Institutul Clinic Fundeni și Preşedintele Asociaţiei Române de Urologie, este acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu.

Diana Tudor: Când și cum ați luat decizia de a urma calea Medicinei ?

Ioanel Sinescu: Am ajuns la Medicină printr-o decizie de ultimă oră. Eu eram foarte bun la matematică, la biologie, la chimie. Acestea erau materiile mele preferate. Eram obișnuit să rezolv probleme de matematică uitându-mă peste ele și găsind soluțiile imediat. Era, dacă vreți, un fel de constantă a ceea ce simțeam eu ca elev de liceu. Ajuns la facultate, vreau să vă spun că m-am confruntat cu Anatomia și după prima săptămână de Anatomie eram deja psihizat pentru că trebuia să învăț fiecare vertebră cu toate caracteristicile sale. Culmea era că...toate se deosebeau între ele și trebuia să le țin minte pe toate.

Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu: Aveam un soi de forță de a mă configura în așa fel încât să depășesc niște dificultăți

Ioanel Sinescu: După prima săptămână am fost ferm convins că decizia pe care am luat-o eu cu mine însumi era eronată și chiar am fost tentat să renunț. N-am renunțat imediat, m-am adaptat cumva, pentru că aveam un soi de forță de a mă configura în așa fel încât să depășesc niște dificultăți. Am trecut cu bine peste Anatomia primului semestru și nu mi-a fost deloc greu apoi să parcurg curricula de pregătire în cei 6 ani de facultate și să mă și decid chiar de la sfârșitul anului I că dacă va fi să fac o ramură medicală, cu siguranță voi face o specialitate chirurgicală.

D.T. :Și totuși...de ce urologia?

I.S. : În acea perioadă se vorbea despre eminența transplantului renal. Fiind student în anul 6, am rămas în spitalul în care îmi desfășuram activitatea și am ajuns în specialitatea pe care o practic și acum, în aceeași clinică în care am intrat ca stagiar în 1979. Iar lucrurile au evoluat de la o perioadă la alta. Dacă în anul I m-am lovit de dificultățile începutului, iar în ceilalți ani volumul de învățare era imens, în anii următori a trebuit, într-un fel sau altul, să îmi dedic mai mult timp școlii pentru că în niciun caz nu mă suportam ca un student mediocru și în niciun caz nu m-am suportat după aceea ca un medic cu o oarecare aproximație pentru ceea ce face. Pot spune că am luat o decizie personală bună, pe care m-am angajat să o duc până la capăt.

D.T.: Cum a fost perioada studenției pentru dumneavostră?

I.S.: Despre viața de student, aș putea să vă spun că a fost o perioadă foarte frumoasă și dacă stau să mă gândesc bine, perioada liceului și perioada studenției sunt două perioade care rămân unice în existența oricăruia dintre noi.

Ideea conform căreia după terminarea facultății, se termină și dificultățile este falsă. Ceea ce urmează după facultate este mult mai greu și pe măsură ce înaintezi în profesie, lucrurile se complică tot mai mult. În facultate însă, exista o curriculă foarte bună, există o organizare foarte bună, exista o exigență ridicată din partea corpului profesoral căreia trebuie să-i facem față.

D.T. : Dar ce făcea studentul Ioanel Sinescu în timpul liber?

I.S.: Pe de altă parte, existau cluburi studențești, existau o serie de manifestări studențești, în fiecare sfârșit de săptămână. Pe vremea aceea, în afară de cărți de literatură și a unor filme mai mult sau mai puțin atractive pe care puteai să le vezi în oraș, existau și momente în care te întâlneai cu colegii în diverse moduri: fie într-o sală de lectură, fie la Clubul Studenților, fie la ziua cuiva. În fiecare săptămână, din multitudinea de colegi pe care îi aveam, cineva își sărbătorea ziua. Și așa găseam o multitudine de momente prin care ne detașam de ceea ce înseamnă rigoarea învățării zilnice.

Citește și:

Acad. Prof.Univ.Dr. Ioanel Sinescu, noul rector al Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila

Autor : Diana Tudor

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP