+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 26 Ianuarie 2016 11:35
Numărătorea voturilor pentru Senat, consiliile facultăţilor şi rector de la Uni­versitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi s-a încheiat în mod oficial şi procesele verbale au fost semnate de către reprezentanţii Biroului Electoral.
 Rezultatele din dimineaţa zilei de sâmbătă au fost confirmate, prof.dr. Vio­rel Scripcariu fiind noul rector al instituţiei de învăţământ superior, decizia co­munităţii academice fiind înaintată acum către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Şti­inţifice care urmează să emită ordinul de numire în funcţie, cel mai probabil în aceas­tă săptămână.
Deşi au existat o serie de disfuncţii reclamate de mai mulţi dintre candidaţi, concluziile Biroului Electoral al UMF au fost că procesul alegerilor s-a desfăşurat în mod normal, până la ora pu­blicării acestui articol nefiind nicio sesizare oficială cu privire la acestea. Cel mai mare reproş a fost faptul că în anumite intervale orare votanţii au stat mai mult de 90 de minute la coadă pentru a-şi putea exprima opţiunile.
Scripcariu: „O să fac tot ce trebuie ca să schimbăm ce a fost rău în universitate“
Rectorul ales, prof.dr. Viorel Scripcariu, a declarat pentru „Ziarul de Iaşi“ că s-ar fi aşteptat să obţină mai multe voturi de 1 din partea colegilor săi, dar că este mulţumit de rezultatul final, chiar dacă acesta a fost unul strâns.
„Eu zic că am avut o campanie decentă, onestă, care cred că mă caracterizează. Nu am avut atacuri sau discuţii legate de toţi contracandidaţii, toţi au fost valoroşi, sunt oameni pe care îi apreciez. Acum urmează să treacă toate etapele conform procedurilor legale, să vedem şi eventualele contestaţii şi apoi am să încep să mă gândesc la echipă“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu.
Profe­sorul a precizat că nu a purtat nicio discuţie înainte de alegeri cu privire la o eventuală echipă de prorectori şi că urmează ca în perioada următoare să facă o serie de pro­puneri unor persoane, spunând şi că a ţinut cont de votul pentru Senat. Însă rectorul ales a spus că niciunul dintre contracandidaţii săi nu va face parte din echipa de pro­rectori.
„Nu am fost reprezentantul nimă­nui, aşa cum s-a creditat în presă. De acum spun că o să fac tot ce trebuie ca să schimbăm ce a fost rău în ultimii ani în universitate. Sincer, nu mă aşteptam să fie atât de strâns, mă aşteptam la mai multe locuri 1 din partea colegilor mei şi a comunităţii academice, dar e o competiţie până la urmă, şi rezultatul contează“, a completat acesta. 
Alegerile şi, în special, votul prin ierar­hizare au fost contestate de către prof.dr. Norina Forna, care a terminat pe locul al II-lea cursa pentru rector, deşi a avut cele mai multe locuri 1. Într-un comunicat de presă, aceasta a precizat că voinţa majorităţii co­munităţii academice, „principiu democra­tic fundamental, a fost viciată de un sistem de cuantificare a voturilor care premiază neimplicarea, fuga de răspundere, frica de dezbatere, eschiva, camuflajul, dublul limbaj, aranjamentele pe sub masă şi jo­curile de culise“. Ea a precizat că va contesta acest sistem, însă nu este limpede dacă va contesta şi rezulatele alegerilor, „prin toate mijloacele legale“.
 
Sursa: www.ziaruldeiasi.ro

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP