+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Miercuri, 07 Martie 2012 09:28

copil cu_apneeCu cât un copil sforăie, respiră pe gură sau respiraţia i se opreşte pentru câteva secunde în timpul somnului, cu atât creşte riscul de a dezvolta probleme de comportament, afirmă specialiştii.

Cercetătorii au analizat datele a 11.000 de copii din sud-vestul Angliei. Aceştia au cerut părinţilor să completeze chestionare cu privire la sforăitul şi apneea copiilor lor. Chestionarele au fost completate în diferite perioade, când copii aveau 6, 18, 30, 42, 57, şi 69 de luni.

Atunci când copiii au împlinit vârste cuprinse între patru şi şapte ani, părinţii au fost rugaţi să completeze alte câteva chestionare cu privire la comportamentul copiilor lor. Specialiştii au luat în calcul si alţi factori care pot cauza probleme de comportament la copii, precum greutatea mică la naştere sau educaţia primită.

Aceştia au descoperit faptul că respiraţia dezordonată din timpul somnului creşte riscul de a dezvolta probleme de comportament, cu 40% până la 100%, faţă de copiii fără probleme respiratorii în somn.

Dr. Karen Bonuck, autoarea studiului, a afirmat că problemele de respraţie în somn la copii pot cauza hiperactivitate, agresivitate, anxietate, depresie, precum şi dificultatea de a se integra în grupuri, informează WebMD News.

Potrivit unui raport al Developmental and Behavioral Pediatrics, mai mult de jumătate din părinţii chestionaţi în legatură cu problemele de respiraţie în somn ale copiilor lor au crezut că sforăitul este un semn al unui somn sănătos.

Citeşte şi:

Tratament impotriva apneei la copii

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP