+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Luni, 19 August 2013 10:47

operatiePrima operaţie pe cord la copil la Spitalul "Marie Curie" din București va fi realizată în luna septembrie a acestui an, a declarat managerul unităţii, Daniel Buzatu.


„Secţia este gata, dar mai trebuie puse la punct foarte multe detalii. Aparatura mare există. Va trebui să luăm consumabile şi alte aparate mai mici. În prezent, în secţie se fac pregătiri pentru luna septembrie, când vom face prima operaţie. Când am venit ca manager, în august, aveam o listă cu priorităţi. Una dintre ele era să iau lacătul de pe uşa clinicii şi să dau drumul lucrărilor", a explicat managerul Spitalului "Marie Curie" din Capitalǎ, relateazǎ medicalmanager.ro
Mai mult, acesta estimeazǎ cǎ pȃnǎ la finalul anului specialiștii vor realiza ȋntre 12 şi 30 de operaţii pentru malformaţii cardiace la copii: mai mult, ȋn spital sunt internați deja câţiva copii pregǎtiți pentru operațiile ce vor avea loc ȋn luna septembrie: „Pentru operaţiile care se vor desfăşura în spitalul nostru. După operaţie şi cele 48 de ore petrecute în terapie intensivă, copiii vor reveni, pentru tratamentul postoperator, în clinica de cardiologie. Pentru a putea fi operaţi, copiii sunt supuşi unui set de analize, pentru că ei nu trebuie să aibă vreo infecţie", a declarat şeful secţie de cardiologie de la Spitalul "Marie Curie", dr. Alin Nicolescu.
Mai mult, specialistul a salutat ideea autoritǎților sanitare de a lansa o campania de recrutare a medicilor pentru calificare în chirurgia cardiovasculară pediatrică. “Este o mare oportunitate, un moment extrem de favorabil pentru pregătirea acestor medici. Până acum, toţi ne-am pregătit pe banii noştri şi ai familiilor noastre. Este pentru prima dată când au fost găsite resurse din partea statului, pentru pregătirea medicilor. Chirurgia cardiologică pediatrică a mers din prost, în mai prost. Este absolut necesară înfiinţarea unui centru în Bucureşti, care să poată prelua patologia cardiovasculară din sudul ţării şi din Moldova.”, a menționt specialistul. Ȋn acest moment, clinica de cardiologie de la Spitalul "Marie Curie" dispune de zece locuri ȋn care pot fi internaţi pacienţi cu vârste între o lună şi 18 ani.


Autor:Lavinia Radu


Citește și:
Reconstructie de plex brahial la o fetita de sase luni
Colaborare romano-italiana in domeniul chirurgiei pediatrice

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Pizza sector 3
SITEMAP