+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Marţi, 23 Aprilie 2013 10:09

operatieSpecialiștii de la o clinicǎ particularǎ au realizat prima operație din România de reimplantare a ureterului în vezica urinară prin abord minim-invaziv, la un pacient în vârstă de 3 ani care a prezentat o malformație de căi urinare și anume duplicație de ureter cu reflux vezico-ureteral.


Dr. Marcel Oancea, medic primar chirurgie pediatrică și coordonatorul intervenției, a declarat cǎ: “Dacă până în prezent astfel de operații erau efectuate numai pe cale clasică, astăzi putem oferi pacienților noștri posibilitatea de a interveni minim-invaziv, adică fără tăieturi. Tratamentul chirurgical propus astăzi aduce pacienților noștri o serie de beneficii: recuperare mult mai rapidă, dureri post-operatorii reduse și reducerea semnificativă a  tulburărilor post-operatorii colaterale intervenției.”, a explicat acesta, scrie emedic.ro.
Aceste malformații reno-ureterale pot fi depistate la copii printr-o serie de investigații amănunțite precum examenul de urină, examenul sânge, ecografia, uro CT și cistografia, afirmǎ specialiștii, relateazǎ aceeași sursǎ. Intervenția tratează chirurgical malformațiile reno-ureterale numite ureterohidronefroze, întâlnite foarte frecvent la copiii cu vârste între 0 și 3 ani iar abordul chirurgical minim-invaziv presupune ȋnlocuirea inciziei pe peretele abdominal și a secționării vezicii urinare cu puncționarea vezicii urinare cu trocare de 3-5mm, procedurǎ dupǎ care recuperarea se realizeazǎ mult mai rapid.


Autor: Lavinia Radu


Citește și:
Premiera internationala: Implant personalizat de os zigomatic realizat cu succes
A fost realizat primul transplant cu telocite si celule stem din Romania

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP