+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 15 Februarie 2013 12:10

dureri de_spateCinci pacienţi diagnosticaţi cu hernii de disc, discopatii lombare şi sindrom post-laminectomie, au fost supuși unor epiduroscopii realizate de cǎtre medici romȃni ȋmpreunǎ cu medici din Spania.

 

Specialiștii susțin cǎ epiduroscopia este o procedură minim invazivă, realizată prin ablație cu laser, iar ȋn premierǎ ȋn Europa de Est, operațiile au fost asistate de cǎtre medici din Slovacia, Croația, Spania și România. Mai mult, endoscopia canalului spinal poate fi utilizatǎ de medici atȃt ca o metodǎ de diagnostic dar și ca o modalitate de tratament prin ablaţie cu laser.

Dr. Ovidiu Nicolae Palea, unul dintre coordonatorii operațiilor, a explicat cǎ: "Realizarea primei epiduroscopii în România este un pas important pentru diagnosticarea şi managementul durerii. Spre deosebire de intervențiile clasice, epiduroscopia este minim invazivă, iar pacientul merge acasă în aceeași zi. Procedura implică anestezie locală, iar câteva dintre afecțiunile tratate sunt herniile de disc, discopatiile lombare, cicatricilor post-operatorii lombare și durerile de spate cronice premergătoare herniilor de disc. Intervențiile de astăzi au fost un succes și sperăm că acest tip de tratament să fie accesat de cât mai multe persoane, date fiind numeroasele avantaje pe care le aduce.", a subliniat specialistul, scrie medicalmanager.ro

Conform datelor statistice, aproximativ 6 din 10 adulți acuză dureri de spate iar cele mai frecvente boli ale coloanei vertebrate sunt: herniile de disc, spondilartropatiile și degenerările sacroiliace. Procedurile au fost realizate de cǎtre echipe de medici conduși de dr. Ovidiu Nicolae Palea, prof. dr. Peter Selgado (Spania) și prof.dr. Hector Segaldo (Spania) în cadrul unei clinici particulare specializate ȋn angiografie și terapie endovasculară.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Sciatica - cauze, simptome, diagnostic, tratament

Investigatii cardiologice 3D la Institutului de Boli Cardiovasculare din Iasi

Vezi și:

Hernia de disc lombara–simptome, diagnostic, tratament

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Pizza sector 3
SITEMAP