+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 08 Iulie 2014 12:14

violeta-necula-operatie-bahha-attract 2Medicina românească are parte de o nouă premieră. De această dată este vorba despre operația BAHA ATTRACT, realizată pentru prima dată la noi în țară la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj. Intervenția chirurgicală a fost efectuată de Dr. Violeta Necula, medic primar ORL, pe un pacient de 61 de ani și a avut loc la sfârșitul lunii mai.

Operația BAHA ATTRACT înseamnă un implant auditiv prin conducere osoasă, care este adresat persoanelor cu deficiențe de auz precum: hipoacuzie conductivă, hipoacuzie mixtă sau surditate unilaterală. Sistemul BAHA ATTRACT este un dispozitiv care nu penetrează pielea, conectând procesorul de sunet BAHA cu implantul, printr-un magnet. Astfel, implantul este introdus sub piele, chiar lângă ureche, urmând ca partea vizibilă a sistemului, procesorul de sunet și magnetul extern, să fie conectate cu partea subcutanată. Magnetul intern este creat dintr-o carcasă de titan lustruită și are muchiile rotunjite pentru a diminua interferențele cu țesutul moale care pot împiedica osteointegrarea.

"Pacientul a fost foarte impresionat de rezultatele operației. Operaţia a decurs perfect, fără incidente şi s-a vindecat foarte frumos, fără complicaţii. Abia după activarea implantului a realizat cât de multe sunete nu auzea înainte. Şoaptele, foşnetele, soneria, erau sunete aproape străine. Acum trebuie să se obişnuiască cu o lume plină de sunete", a precizat Dr. Violeta Necula, medic primar ORL.

Sistemul BAHA ATTRACT este utilizat în Statele Unite ale Americii, Europa Centrală și de Est și are numeroase beneficii, de la estetice la funcționalitate. Acest sistem se diferențiază de celelalte datorită faptului că partea externă a sistemului poate fi utilizată cu ușurință, fără a afecta partea inserată sub piele și asta datorită magnetului.

“Lansarea procedurii BAHA ATTRACT în România reprezintă un pas spre normalitate. Inovațiile soluțiilor de auz continuă și este firesc ca tot mai mulți pacienți din Romania să beneficieze de rezultatele oferite de una dintre cele mai bune tehnologii din lume. Avem chirurgi și audiologi foarte buni în România, singura problemă reală o reprezintă deschiderea pacienților de a accepta soluțiile performante existente, spre exemplu cele care se situează în afara protezelor auditive obișnuite care, în anumite cazuri, nu ajută la reabilitarea auzului. Însă, cu acest nou sistem în care inclusiv problema estetică este rezolvată, sper ca vom putea depăși preconcepțiile si inhibițiile mult mai ușor. Până la urmă, o soluție auditivă este ca o solutie pentru vedere, si anume ca o pereche de ochelari, de aceea ar trebui sa fie privită ca atare de fiecare dintre noi.” a declarat Sonke Martin, reprezentantul Cochlear România, firma care comercializează implanturile BAHA ATTRACT și Nucleus în România.

 

Autor: Alexandra Necula

Citește și:

Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova a realizat primul transplant de os

Premiera mondiala: primul transplant de patru membre din istorie

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Amorteala maini
SITEMAP