+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 29 Februarie 2012 10:55

spital bagdasar_arseniPremieră națională la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni din Capitală, unde o echipă pluridisciplinară de medici, formată din chirurgi, neurologi şi biofizicieni și condusă de dr. Jean Ciurea vor implata unui pacient electrozi intracerebrali. Aceste dispozitive au rolul de a identifica focarul epileptic, pentru a putea fi extras ulterior, contribuind astfel la vindecarea epilepsiei.

Pacientul, care suferă de o formă de epilepsie localizată în zona vizuală a creierului, va fi transportat apoi la Spitalul Universitar de Urgență, în Unitatea de Monitorizare pentru Epilepsie. Aici, medicii vor monitoriza activitatea creierului timp de două săptămâni, pentru a vedea cu exactitate zona de unde pornesc crizele. Odată identificată sursa epilepsiei, medicii vor încerca să extragă focarul epileptic, fără să afecteze vasele de sânge ale creierului, pentru a preveni hemoragia.

Metoda poartă numele de "stereoelectroencefalografie" și a fost pentru prima oară folosită în anii '70 de către o echipă de medici francezi, condusă de Jean Talairach şi Jean Bancaud în Spitalul Saint Anne din Paris.

Timp de peste 30 ani, metoda a fost utilizată în centrele moderne de chirurgie a epilepsiei din Franţa şi Italia cu rezultate spectaculoase. România se află printre primele ţări care adoptă metoda de "stereoelectroencefalografie", care va fi efectuată astăzi la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală.

Citește și:

 

Epilepsia

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP