+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 14 Februarie 2014 11:58

ioanel sinescuReprezentanții universitǎților de medicinǎ din București și Iași considerǎ că preluarea unor spitale de către universităţile de medicină este un lucru avantajos atât pentru unităţile de învăţământ, cât şi pentru pacienţi.


Rectorul UMF “Carol Davila”, prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, a declarat că trecerea spitalelor reprezintă o probă de încercare, iar instituţiile de învăţământ îşi vor pune mai mult amprenta pe toate segmentele de activitate, pe pregătire, îngrijire medicală, dar mai ales pe cel de cercetare, a declarat rectorul UMF „Carol Davila”.
La rȃndul sǎu, prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae a specificat cǎ: „Este avantajos atât pentru pacient, cât şi pentru învăţământ. Pentru pacient este avantajos pentru că se vor crea centre de excelenţă în care universităţile vor putea investi, acestea având fonduri extrabugetare pentru creşterea calităţii. Vor beneficia de asistenţă medicală performantă. Pentru universităţi, este avantajos pentru că vor avea o bază de cercetare şi de instruire pentru medici şi medicii rezidenţi. Şi până acum spitalele erau obligate să asigure această bază, dar depindea de aprobarea managerului şi a consiliilor judeţene. Acum, managementul se va simplifica”, a explicat președintele  Colegiului Medicilor din România, scrie telegrafonline.ro
Potrivit OUG 2/2014,  universităţile de medicină şi farmacie şi facultăţile de medicină acreditate pot avea în administrare unităţi sanitare cu paturi.


Autor: Lavinia Radu


Citește și:
UMF Carol Davila deruleaza campanii educative in liceele din Bucuresti
Elevii bucuresteni, interesati de problemele de nutritie

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP