+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Joi, 28 Ianuarie 2016 14:02
Joi, 28 ianuarie 2016, Sindicatul Personalului Didactic din UMF "Carol Davila" a luat atitudine fata de stirea despre activitatea Consiliului de Administratie postata pe site-ul Universitatii de Medicina "Carol Davila". Astfel sindicatul a atras atentia conducerii Universitatii asupra nerespectarii legilor in vigoare.
Va prezentam mai jos, integral, mesajul sindicatului:
"Apreciem activitatea Consiliului de administratie, insa consideram ca, contrar celor afirmate in mesajul sau, Consiliul de adimnistratie nu a respectat in totalitate legile in vigorare, ignorand cu buna stiinta prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 49 din iunie 2014, publicata in Monitorul Oficial partea 1, nr. 486 din 30.06.2014, care prevede la art. 50 urmatoarea modificare a articolului 211 a Legii Educatiei Nationale, nr. 1/2011!
Citam:
"Art.50. La articolul 211, alineatul (6) se modifica si va avea urmatorul cuprins: "(6) Consiliul de administratie al universitatilor de stat este format din rector, prorectorii, decanii, directorul general administrativ si un reprezentant al studentilor. In cadrul universitatilor unde salariatii sunt organizati in sindicat, un reprezentant al acestuia participa, in calitate de observator, la sedintele consiliului de administratie""
Organizatia noastra a sesizat acest aspect in numeroase ocazii (adrese scrise catre conducerea UMF cat si catre FNS Alma Mater, inclusiv discutii directe cu rectorul univesitatii), insa fara nici un rezultat! Atitudinea de disrespect fata de lege manifestata prin neconvocarea reprezentantului nostru la nici o sedinta a CA, precum si verbal de catre dl rector, ar trebui sa lase multe semne de intrebare cu privire la transparenta activitatii acestui Consiliu de administratie!
Mentionam ca, Sindicatul Personalului Didactic din UMF Carol Davila, are personalitate juridica din 2003, si numara in prezent peste 550 membri. Din 2007 organizatia este afiliata la F.N.S Alma Mater cu drepturi depline. Mai multe detalii, puteti gasi pe site-ul nostru:
http://umf-sindicat.us8.list-manage.com/track/click…
Speram ca pe viitor, noul Consiliu de administratie sa isi asume datoria primordiala de a respecta TOATE prevederile legale, inainte de orice atitudini sau comentarii!
Consideram ca este dreptul membrilor comunitatii academice sa cunoasca si acest aspect, trecut cu extrem de mare usurinta cu vederea de ex-Consiliul de Administratie, precum si de dl. Academician Ioanel Sinescu, candidat pentru un al doilea mandat la functia de Rector al UMF Carol Davila!
Promovarea dialogului social si asigurarea transparentei deciziilor importante pentru comunitatea academica nu mai trebuie privite ca aspecte facultative, ci obligatii legale! Viitoarea conducere a UMF va avea datoria sa faca dovada reala a respectarii acestor doua deziderate majore", a precizat Octavian Doaga, Presedinte al SPD-UMF-CD, afiliat FNS Alma Mater

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP