+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Joi, 25 Octombrie 2012 17:02

poluarePoluarea este un factor ce pune ȋn pericol sănătatea a peste 125 de milioane de oameni din întreaga lume, motiv pentru aceasta este asemǎnatǎ cu malaria ȋn ceea ce privește numǎrul oamenilor afectați, se aratǎ ȋntr-un raport realizat de douǎ ONG-uri.

 

Cercetǎtorii au examinat aerul din apropierea a mai mult de 2900 de fabrici din 49 de țări și au estimat impactul poluanților asupra sănătății oamenilor care locuiesc în apropierea fabricilor sau care lucreazǎ ȋntr-un astfel de mediu. Rezultatele au arǎtat cǎ ȋn cele 49 de țǎri, autorițǎțile au cheltuit mai mult de 17 de milioane de euro pentru tratamentul bolilor produse de poluare, comparativ cu 14 milioane de euro pentru tratamentul malariei, 25 milioane de euro pentru tuberculoză și aproape 29 milioane pentru virusul HIV, scrie mns.com

Stephan Robinson, un cercetǎtor de la Crucea Verde Elveția, una dintre organizațiile care au realizat raportul, a afirmat cǎ: „ Foarte multe resurse sunt alocate pentru tratamentul unor boli precum tuberculoza și malaria, ȋnsǎ nu se acordǎ cȃtǎ atenția ar trebui acestor factori poluatori care nu numai cǎ produc diverse boli dar și contribuie la ȋnrǎutațirea stǎrii de sǎnǎtate a populației la nivel mondial.", a afirmat acesta, scrie aceeași sursǎ.

Reprezentanții ONG-urilor au analizat ȋn special efectele poluǎrii cu plumb, mercur și crom asupra sǎnǎtǎtǎții oamenilor care locuiesc ȋn apropierea zonelor industriale. Impactul poluǎrii asupra organismului uman este unul foarte greu de diagnostificat, deoarece simptomele pot fi adesea confundate cu alte probleme de sănătate iar acestea pot varia de la de la modificări subtile sau dificultăţi de respiraţie, pȃnǎ la afectarea sistemului cardiac sau respirator.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Poluarea accelereaza declinul mental la femei

Efectele poluarii asupra sanatatii

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP