+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Joi, 25 Aprilie 2013 10:46

soms-logoGrupul Studenţilor Medicinişti cu Activitate Stiinţifică (SOMS) a organizat a zecea ediție a Brain Awareness Week, eveniment ce a avut ca scop promovarea neuroştiinţelor și la care au participat peste 250 de persoane.


Ȋn cadrul manifestǎrii au avut loc o serie de activitǎți interactive, majoritatea desfǎșurate la Universitatea de Medicinǎ şi Farmacie „Carol Davila” din București. Organizatorii afirmǎ cǎ la ediția de anul acesta, dintre studenții paticipanți, majoritatea au fost mediciniști din diferite centre universitare iar dintre absolvenți aceștia au provenit din domenii precum software engineering, finanțe și contabilitate, psihologie clinicǎ, drept, neurobiologie, doctoranzi și chiar profesori universitari alǎturi de medici rezidenți, asistenți medicali și medici specialiști.
Pe parcursul unei ȋntregi sǎptǎmȃni s-au desfǎșurat numeroase ateliere de lucru, seminarii, simpozioane, conferințe și concursuri cu premii sub titulatura “Running Brains”. Deschiderea manifestǎrii a avut ca scop sǎ ofere publicului șansa ineditǎ de a descoperi ce spun specialiștii despre cercetarea creierului iar publicul s-a bucurat de  douǎ workshop-uri susținute de prof. univ. dr. Florin Munteanu și dr. Pierre de Hillerin. Ziua laboratoarelor deschise a cuprins Laboratorul de Neuroștiinte al UMF Carol Davila, Laboratorul de Biologie Molecularǎ al Institutului Național Victor Babeș și Laboratorul Departamentului de Sport, Sǎnǎtate și Performanțǎ al UMF Carol Davila unde participanții au luat contact cu experimente efective pentru a-și face o idee despre activitǎțile ce au loc ȋn aceste laboratoare. Ȋn aceeași zi au urmat workshop-ul “Hands-on Brain Telemetry”, simpozionul “Wireless Brainwave Recording”  dar și competiția de diagnostic diferențial “Nu-mi amintesc!” condusǎ de cǎtre dr. Bogdan Popescu, concurs ȋn urma cǎrora cei mai bine pregǎtiți medici rezidenți au fost premiați. De asemenea, Ziua Școlii a fost o premierǎ ȋn cadrul evenimentelor BAW, iar elevii de la Școala nr. 30 au avut ocazia sǎ participe la un mini-experiment și sǎ afle ce ȋnseamnǎ creierul dar și ce implicǎ munca de cercetǎtor. Un simpozion foarte apreciat a fost și “Creierul: Interfața materie – informație” care i-a avut ca speakeri pe prof. univ. dr. Leon Zagrean, prof. univ. dr. Gheorghe Ștefan, prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, prof. univ. dr. Andrei Dorobanțu, prof. univ. dr. Florin Munteanu, prof. univ. dr. Adrian Restian și care a acoperit arii știintifice de avangardǎ ȋn cercetarea creierului și a funcțiilor acestuia. Ȋntregul program BAW 2013 a culminat cu cross-ul “Running Brains” la care startul a fost dat de cǎtre campioana olimpicǎ Gabriela Szabo. Concursul a fost cu totul excepțional deoarece SOMS a organizat un experiment ȋn cadrul competiției, testȃnd memoria participanților. Concluziile acestui studiu au fost cǎ exercițiul fizic ȋmbunǎtǎtește memoria de scurtǎ duratǎ și ȋn mod special pe cea vizualǎ. Brain Awareness Week 2013 (BAW 2013) a fost coordonat de cǎtre SOMS ȋmpreunǎ cu Societatea Naționalǎ de Neuroștiinte și British Council.


Autor: Lavinia Radu


Citește și:
Grupul Studentilor Medicinisti cu Activitate Stiintifica organizeaza Brain Awareness Week
Etica medicala, subiect de dezbatere in cadrul unui eveniment organizat de studenti

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP