+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Joi, 19 Martie 2015 14:39

 DSC9378PRACTIC MF este organizat de compania de comunicare medicală Houston NPA sub forma unor conferințe regionale, cu caracter interactiv.

Evenimentele Practic MF includ dezbateri în plen, workshopuri și studii de caz subscrise celor trei direcții principale: diagnostic precoce și tratament corect în cele mai frecvente afecțiuni din practica medicului de familie, managementului cabinetului medicului de familie, legislație și politici de sănătate. Cea de-a IX-a ediție a Practic MF s-a desfășurat între 13-15 martie la Hotel Afrodita din Băile Herculane și a fost dedicată medicilor de familie din județele AR, TM, CS, MH, GJ, DJ, OT, VL și HD.

 

Coordonatorul științific a fost Prof. Dr. Mihaela Simu, medic primar neurolog. “Ințiativa de a organiza astfel de evenimente este laudabilă cu atât mai mult cu cât s-a ajuns la cea de-a IX-a ediție, ceea ce arată și interesul participanților, în speță a medicilor de familie, pentru astfel de evenimente dedicate educației medicale continue. De aici își pot achiziționa informații concentrate actualizate din diferite domenii de interferență, cu utilitate pentru practica de zi de zi, a declarat pentru Houston NPA Prof. dr. Mihaela Simu.

Pe parcursul celor 2 zile de lucrări, simpozionul a reunit peste 150 de participanți, confirmând faptul că seria de evenimente Practic MF a ajuns să fie considerat un proiect important pe piața manifestărilor dedicate medicilor de familie din România. Datorită temelor de maximă actualitate abordate de lectorii evenimentului, medicii au beneficiat în urma participării la acest eveniment de 9 credite EMC.

Interactivitatea este una dintre caracteristicele principale ale proiectului Practic MF. La această ediție organizatorii au acordat Premiul pentru Cel mai activ participant, acesta fiind câștigat de un medic de familie din Arad.

Lectorii ediției a IX au fost: Prof. dr. Mihaela Simu, Prof. dr.  Viorel Bucuraș, Prof. dr. Marius Teodorescu, Conf. Univ. dr. Sorin Olariu, Conf. Univ. dr. Marius Craina, Asis. Univ. Dr. Bogdan Timar, Asis. Univ. Dr. Roxana Lucia Șirli, Dr. Miruna Lovinescu, Dr. Bogdan Cioata, Dr. Mircea Alin Rusu, Dr. Iosif Secășan, Dr. Gindrovel Dumitra, Farm. Monica Delicostea, Dr. Chiș Șerban Ana-Aurelia, Dr. Mihai Iacob, Dr. Mihai Iacob, Dr. Cristina Molnar, Dr. Sorin Lesnic, Dr. Claudiu Ciavin, Dr. Mihai Moisescu.

Printre temele aflate pe agenda evenimentului s-au aflat: infertilitatea, sarcina, lehuzia - importanța semnelor precoce de patologie, BPOC - diagnostic și tratament în practica medicului de familie, consecinţele simptomelor de tract urinar inferior, vaccinarea de rujeolă/oreion/rubeolă, provocarea autismului pentru medicul de familie, prevenția litiazei biliare, tratamentul modern al ulcerului venos activ prin laserterapia de joasă putere (LLLT) versus fototerapia cu ultraviolete în cabinetul medicului de familie, criostripping-ul ca metoda modernă de tratament în afecțiunile venoase ale membrelor inferioare, screeningul cancerului de col uterin în județul Timiș, abordarea vertijului în asistența medicală primară, aspecte de responsabilitate medicală cu implicații juridice în activitatea medicului de familie.

Viitoarele ediții ale Practic MF din 2015 se vor desfășura în:

Ø  Poiana Brașov, între 19-21 iunie, ediție dedicată medicilor de familie din județele AG, TR, DB, GR, B, IF, PH, CL, IL, CT, TL;

Ø  Sovata, între 25-27 sept, ediție dedicată medicilor de familie din județele SM, SJ, MM, BN, CJ, AB, SB, MS, HG, CV, BV, BH;

Ø  Gura Humorului, între 30 oct-1 nov, ediție dedicată medicilor de familie din județele BT, SV, NT, BC, VS, VN, GL, BR, BZ, IS.

Taxele de participare sunt cuprinse între 150-300 lei/persoană. Pentru detalii și înscriere: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , 0756.030.339, 021.317.09.43

PRACTIC MF este un concept original al companiei de comunicare medicală Houston NPA, proiectul fiind lansat în 2012 cu o ediție pilot, urmată in 2013 si 2014 de 8  evenimente regionale, care au reunit în total peste 1200 de medici de familie din toată țara. În 2014 au fost organizate 4 ediții Practic MF la Sovata, Poiana Brașov, Piatra Neamț și Băile Herculane.

 

Citește și:

Prof. Dr. Aydin Yuceturk, Acibadem Istanbul, ofera consultatii gratuite in Bucuresti, pe 27 februarie

Parteneriat pentru Scoala de Excelenta in domeniul chirurgiei pediatrice

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP