+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Luni, 06 Octombrie 2014 12:08

20140919 130825Pe 18 si 19 septembrie 2014 a avut loc, la Spitalul Filantropia din Bucuresti, o actiune de pionierat in Romania: un workshop dedicat “Simularii in marile urgente obstetricale: hemoragia postpartum si distocia de umeri”.

Invitati ai acestui workshop au fost Prof. Dr. Irene Hoesli, sefa Departamentului de Obstetrica si medicina antenatala a Spitalului Universitar din Basel si Martina Gisin, moasa sefa in acelasi Departament. Participantii la acest workshop au fost medici specialisti si primari ai Spitalului Filantropia, rezidentii si echipa de moase din acelasi spital. Evenimentul a fost sponsorizat de Fundatiile EMag, CEDRU for Life, CRED si Maternitatea Filantropia 1883.

Workshop-ul a fost structurat dintr-o scurta introducere teoretica urmata de un exercitiu practic de simulare in cele doua mari urgente. Echipele au fost formate dintr-un medic specialist/primar, un rezident si o moasa. Exercitiul de simulare a fost facut pe un manechin special, Noelle, capabil sa reproduca virtual, prin intermediul unui program computerizat, diferite scenarii de urgente obstetricale.

Scopul acestui atelier a fost acela de a creste increderea in sine a fiecarui membru al echipei, recunoasterea situatie de urgenta si gestionarea ei, invatarea algoritmului clinic al situatie date si comunicarea in echipa, urmarind deviza “Antreneaza în echipa pe cei care vrei sa ii vezi functionand ca echipa".

 

Andra Silivestru

"mf - Ziarul medicului de familie" organizeaza, in parteneriat cu Societatea Nationala de Medicina Familiei din Romania, o noua editie a Medical Forum in Oradea

Dr. Herdea Valeria a vorbit, in prima zi a evenimentului „Bebe Sanatos”, despre problemele cutanate la nou-nascuti

 Bebe Sanatos”, singurul eveniment dedicat informarii si educarii parintilor, si-a deschis portile pe 1 octombrie

 
 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP