+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Luni, 04 Martie 2013 13:01

ministerul-sanatatiiMinistrul Sănătății, Eugen Nicolǎescu, a semnat, la sfȃrșitul sǎptǎmȃnii trecute, un parteneriat cu Asociația Naționalǎ pentru Boli Rare pentru a implementa Planul Național de Boli Rare în România.

 


Ministrul Sǎnǎtǎții a declarat cǎ pacienții cu boli rare au nevoie de sprijinul autoritǎților, mai ales cǎ tratamentul unor astfel de boli nu poate fi acoperit de cǎtre pacienți: “Pacienții cu boli rare sunt vieți care trebuie sǎ stea ȋn atenția autoritǎților și au nevoie de sprijinul statului. Dacǎ existǎ un program bine pus la punct din punct de vedere medical și economic, atunci pacienții aceștia au o șansǎ, iar statul este dator sǎ dea o șansǎ fiecǎrui cetǎțean”, a declarat Eugen Nicolǎescu, se aratǎ ȋntr-un comunicat de presǎ.
Mai mult, oficialul a subliniat cǎ anul 2013 este unul important pentru pacienții care suferǎ de boli rare, atȃt din perspectiva parteneriatului ȋntre minister și Asociația Naționalǎ pentru Boli Rare, dar și pentru cǎ anul acesta se va definitiva Planul Național pentru Boli Rare, plan ce va fi introdus ȋn Strategia Naționalǎ de Sǎnǎtate Publicǎ: „Dorim sǎ punem bazele unei colaborǎri instituționale ȋntre Ministerul Sǎnǎtații și asociație. Și de aceea, vrem sǎ organizǎm Comitetul Național de Boli Rare ca și consultant pentru elaborarea proiectelor, dar și a programelor de boli rare”, a mai adǎugat reprezentantul Ministerului Sǎnǎtǎții.
Eugen Nicolǎescu a mai afirmat cǎ ȋn maxim douǎ luni  se va  înființa Agenția Naționalǎ de Programe dar și faptul cǎ anul acesta se va pune ȋn aplicare Directiva Europeanǎ privind libera circulație transfrontalierǎ a pacienților.


Autor: Lavinia Radu


Citește și:
Calendarul examenelor si al concursurilor pe anul 2013
Colaborare intre Ministerul Sanatatii si Salvati Copiii pentru reducerea mortalitatii infantile

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP