+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 15 Ianuarie 2013 13:49

medic pacientCoaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România afirmǎ cǎ dacǎ Ministerul Sǎnǎtǎții va sistata finanţarea unităţilor spitaliceşti private din fondurile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dreptul pacienţilor de a alege furnizorul de servicii medicale va fi ȋncǎlcat.

 

Iulian Petre, vicepreşedinte COPAC, a subliniat cǎ pacienții au dreptul sǎ aleagǎ unde vor sǎ se trateze iar dacǎ mǎsura va intra ȋn vigoare aceștia nu se vor mai putea prezenta la spitalele private pe baza trimiterii: „Pacienţii au dreptul de a alege între furnizorii de servicii medicale pe care îi doresc. Nu este importantă forma de proprietate, atât timp cât serviciile medicale sunt echivalente. În acest fel, dispare concurenţa de pe piaţa serviciilor medicale. Aceşti bani care merg spre furnizorii privaţi nu sunt bani publici, aşa cum s-a spus. Sunt bani privaţi din fondul asigurărilor de sănătate, banii asiguraţilor. Dacă mergem pe o asemenea logică, ar trebui sistate şi contractele medicilor de familie, pentru că şi ei sunt organizaţi ca o formă privată. Considerăm însă că spitalele de stat şi cele private trebuie să fie tratate în mod egal. Astfel, pentru acelaşi serviciu, trebuie decontată aceeaşi sumă de bani de către CNAS." , a explicat vicepreședintele COPAC, se aratǎ ȋntr-un comunicat de presǎ.

Mai mult, Gheorghe Tache, preşedintele COPAC, a subliniat cǎ reprezenanții Ministerului Sǎnǎtǎții trebuie sǎ se consulte cu pacienții ȋnainte de a lua astfel de decizii vitale: "Facem un apel la oficialii Ministerului Sănătăţii pentru a avea un dialog cu reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi înainte de a lua astfel de măsuri vitale pentru pacienţi. Salutăm decizia de a nu introduce coplata, lucru care corespunde nevoilor pacienţilor.", a precizat Gheorghe Tache.

Reprezentanții Ministerul Sǎnǎtǎții au anunțat cǎ ȋncepȃnd cu luna martie a acestui an, finanţarea din fondurile CNAS pentru spitalele private va fi sistatǎ, astfel ȋncȃt fondurile publice să ajungă doar la spitalele publice.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Ministerul Sanatatii va sista finantarea spitalelor private din banii publici

Salariile medicilor rezidenti vor fi majorate, cel mai devreme, in 2014

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP