+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Joi, 17 Aprilie 2014 13:16

analize laboratorPacientele care suferă de cancer de sȃn vor avea posibilitatea la analize de ultimǎ generație, din luna mai a acestui an, și la tratamente de reconstrucție mamară prin endoprotezare.

“Am spus că vom face totul pentru a facilita accesul la medicație, analize și intervenții de refacere de ultimă generație pentru pacientele cu această boală. Am reușit prin Hotărârea de Guvern adoptată astăzi să dăm pacientelor afectate de această formă de cancer posibilitatea de a beneficia de investigații, medicație și operații de reconstrucție”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Potrivit agerpres.ro, noile prevederi se regăsesc în Hotărârea de Guvern adoptată  de Executiv, care modifică și completează Hotărârea Guvernului nr.124/2013 privind aprobarea programelor naționale de sănătate pentru anii 2013 și 2014.  Hotărârea de Guvern mai prevede reincluderea investigației PET-CT (scanare de înaltă rezonanță pentru depistarea și stadializarea cancerului) și introducerea reconstrucției mamare după afecțiuni oncologice prin endoprotezare în Programul Național de Oncologie. Astfel, un număr de 800 de bolnave cu cancer mamar vor beneficia de reconstrucție mamară, fiind alocat un buget de 2,52 milioane lei iar 3.000 de paciente vor efectua investigații PET-CT.

De asemenea, prin Hotărârea de Guvern adoptată se reglementează acordarea unor medicamente oncologice prin farmaciile cu circuit deschis, cu medicamentul corespunzător DCI-ului Trastuzumabum, medicament care poate fi administrat subcutanat.

 

Autor: Lavinia Radu

 

Citește și:

Suma alocata pacientilor cu epilepsie rezistenta la tratament va creste in acest an

Departamentele de Oncologie pediatrica de zi si de Anatomie Patologica, inaugurate la Spitalul "Marie S. Curie"

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP