Persoanele care consumǎ o roșie pe zi prezintǎ un risc cu 52% mai mic de a dezvolta depresie, se aratǎ ȋntr-un studiu realizat de cercetǎtorii japonezi.
Specialiștii de la Universitatea Tianjin au analizat dosarele medicale a 986 de pacienți, cu vȃrste peste 70 de ani. Dupǎ interpretarea rezultatelor, oamenii de științǎ au ajuns la concluzia cǎ pentru persoanele care consumǎ sǎptǎmȃnal ȋntre douǎ și șase roșii, riscul de depresie scade cu 46% iar pentru cele care consumǎ zilnic cȃte o roșie riscul este mai mic cu 52%, scrie medicaldaily.com
35% dintre participanții la studiu suferiserǎ, la un moment dat ȋn viațǎ, de depresie, ȋn timp ce 20% dintre aceștia suferiserǎ de episoade severe. Mai mult, cercetǎtorii au analizat și alte alimente precum: varzǎ, morcovi, ceapǎ sau dovleac, ȋnsǎ au ajuns la concluzia cǎ acestea nu influențeazǎ ȋn vreun fel sǎnǎtatea psihicǎ. Studii anterioare au dezvǎluit faptul cǎ licopenul, substanțǎ existentǎ ȋn roșii, protejeazǎ ȋmpotriva a numeroase boli, printre care și cancerul de prostatǎ dar și atacul de cord.
Autor: Lavinia Radu
Citește și:
Consumul de rosii reduce riscul de atac cerebral vascular
Sucul de rosii accelereaza eliminarea alcoolului din organism