+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 09 Ianuarie 2013 15:39

rosiiO pastilǎ-minune pe bazǎ de roșii poate diminua riscul de a dezvolta un atac de cord sau un atac cerebral, afirmǎ cercetǎtorii de la Universitatea Cambridge.

 

Conform oamenilor de științǎ, capsula amplificǎ fluxul de sânge, ȋmbunătăţeşte starea pereţilor interiori ai vaselor de sânge și crește flexibilitatea arterelor  cu aproximativ 50%. Mai mult, specialiștii considerǎ cǎ pastila poate fi utilizatǎ și de pacienții care suferǎ de artrită, diabet şi cancer, potrivit dailymail.co.uk

Efectul pilulei este dat de substața care face ca tomatele sǎ aibǎ culoarea roșie iar cercetǎtorii susțin cǎ pastila conține o cantitate de licopen pe care am putea sǎ o obținem doar prin consumul a aproximativ 3 kilograme de roşii pe zi. Ȋn cadrul studiului, aceștia au administrat pastilele unui grup de 36 de voluntari sǎnǎtoși iar dupǎ aproximativ douǎ luni, participanții au prezentat o îmbunătăţire a funcţiei endoteliului, stratul de celule care înveleşte vasele de sânge, dar și creşterea sensibilităţii la oxidul de azot, gazul care declanşează dilatarea arterelor.

Ian Wilkinson, de la Universitatea Cambridge, a declarat cǎ: "Aceste rezultate sunt foarte importante, ȋnsǎ sunt necesare mai multe teste pentru a vedea dacǎ utilizarea capsulelor a dus la reducerea atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale.", scrie dailymail.co.uk.

Licopenului este o substanțǎ naturalǎ cu efect antioxidant care reduce inflamația și, nu ȋn ultimul rȃnd, ȋmpiedicǎ coagularea sȃngelui.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

O rosie pe zi, remediul care tine depresia departe

Una din cinci persoane, victime ale atacului cerebral vascular, are mai putin de 55 de ani

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP