+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Luni, 03 Decembrie 2012 15:17

somnO ora de somn ȋn plus pe noapte poate ȋmbunǎtǎții vigilența unei persoane și poate reduce sensibilitatea la durere, spun oamenii de științǎ.

 

Mai mult, cercetǎtorii afirmǎ cǎ un somn de zece ore pe noapte este mult mai recomandat fațǎ de unul de opt ore, cu rezultate mult mai bune ȋn reducerea durerii.

Dr. Timotei Roehrs, un expert în tulburări de somn de la Spitalul Henry Ford din Detroit, a declarat: "Rezultatele noastre aratǎ cȃt de important este somul ȋn cazul persoanelor care suferǎ de dureri cronice sau pentru pacienții care se pregǎtesc pentru proceduri chirurgicale.", scrie dailymail.co.uk

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 18 voluntari sănătoși, repartizați aleatoriu ȋn douǎ grupuri. Participanții din primul grup au avut o medie normalǎ de somn ȋn timp ce, al doilea grup a dormit ȋn jur de zece ore pe noapte.

Dupǎ mǎsurǎtori, rezultatele au arǎtat faptul cǎ voluntarii din cel de-al doilea grup au dormit ȋn medie cu 1,8 ore mai mult iar acest lucru a fost asociat cu o vigilență mai sporită în timpul zilei și cu o sensibilitate mai micǎ la durere. Studiul a fost publicat ȋn revista Sleep.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Lipsa de somn accentueaza crizele de artrita

Durata medie de somn de care un om are nevoie variaza in functie de varsta

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP