+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 11 Ianuarie 2013 16:13

fibre 2O dietǎ bogatǎ ȋn fibre poate preveni progresia cancerului de prostatǎ prin oprirea creșterii tumorii, mai ales ȋn stadiile incipiente ale bolii, afirmǎ oamenii de științǎ.

Cercetarea a fost realizatǎ cu ajutorul șoarecilor de laborator. O parte dintre aceștia au primit IP6, o substanțǎ importantǎ pe care organismul o primește ȋn urma consumului de fibre, ȋn timp ce al doilea grup nu a primit aceastǎ substanțǎ. Oamenii de științǎ au utilizat scanǎrile RMN pentru a studia progresia cancerului de prostatǎ ȋn cazul ambelor grupuri, informeazǎ dailymail.co.uk

Rezultatele au arǎtat faptul cǎ volumele tumorilor au fost reduse, în primul rând din cauza efectelor pe care IP6 le are asupra creșterii vaselor de sȃnge. Specialiștii au afirmat cǎ fǎrǎ vase de sȃnge care sǎ alimenteze tumora, creșterea a fost opritǎ. Dr. Komal Raina, autorul studiului, a afirmat cǎ o explicație pentru efectul IP6 este reducerea proteinei denunitǎ GLUT-4, esențialǎ ȋn transportul glucozei: "Cercetǎtorii cautǎ de mult timp variațiile genetice care sǎ explice diferențele ȋn ceea ce privește progresia cancerului de prostatǎ între popoarele asiatice și cele occidentale, dar se pare cǎ aceste diferențe nu sunt genetice ci țin de dietǎ.", a subliniat cercetǎtorul, scrie aceeași sursǎ.

Ȋntr-un alt studiu, cercetǎtorii de la Universitatea din California au arǎtat faptul cǎ bǎrbații care au consumat cel puțin 28 de porții de legume pe sǎptǎmȃnǎ au prezentat un risc mai redus de a dezvolta cancer de prostatǎ. Specialiștii mai susțin și faptul cǎ unele legume precum: broccoli, conopida, varza sau varza de Bruxelles reduc riscul de cancer.

 

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Consumul zilnic de bauturi carbogazoase creste riscul de cancer de prostata cu 40%

In Romania, doar 20% dintre barbatii care au probleme cu prostata se trateaza

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP