+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 26 Iulie 2013 11:30

analiza sangeȊn urma campaniei desfǎșuratǎ de Asociaţia Pacienţilor cu Boli Cronice, împreună cu Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş", ȋn cadrul cǎreia au fost puse la dispoziția pacienților 50.000 de teste gratuite, 4.63% dintre subiecţi au fost găsiţi pozitivi cu virusul hepatitei C.


Ȋn acest sens, Cezar Irimia, președintele Asociaţiei Pacienţilor cu Boli Cronice, a declarat cǎ: "Estimările specialiştilor arată că vârful epidemiei de hepatită C va fi atins în România în jurul anului 2020, din cauza cumulării pacienţilor infectaţi înainte de anul 1989 cu persoanele nou-infectate prin utilizarea de droguri intravenoase, piercing sau tatuaje.”, a afirmat acesta, relateazǎ medicalmanager.ro
Potrivit prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, în jurul datei de 14 august va fi gata un draft al Registrului Naţional pentru Hepatite, urmând ca acesta să fie definitivat până în luna octombrie. Registrul va permite scoaterea din sistem dacă un CNP apare de două sau trei ori, ceea ce va duce la o evidența mai clarǎ a pacienților. Mai mult, la Registrul Naţional pentru Hepatite se va introduce şi o a patra componentǎ referitoare la situaţia din penitenciare, a declarat specialistul.
De asemenea, noul protocol de tratament pentru hepatita C, respectiv tripla terapie, va intra în vigoare ȋn 2014, acesta fiind înaintat la CNAS pentru aprobare, cu noua listă de medicamente compensate şi gratuite. Ȋn doi ani, la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" au fost trataţi cu triplă terapie câteva sute de pacienţi, iar peste 80% dintre aceștia au fost vindecaţi, a subliniat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.
Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei va fi marcată anul acesta pe 28 iulie ȋn Bucureşti, în Braşov, în Câmpia Turzii, dar şi în penitenciarele de la Giurgiu şi Craiova.


Autor: Lavinia Radu


Citește și:
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: Cazuri provocate de germeni cu rezistenta modificata la INBIMB
Testari gratuite pentru depistarea virusului hepatitei B

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Pizza sector 3
SITEMAP