+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 11 Ianuarie 2013 12:54

ministerul-sanatatiiȊn perioada următoare, în subordinea Ministerului Sănătăţii se va organiza Agenţia Naţională de Programe de Sănătate, iar ȋn cadrul acestei instituții vor exista manageri pentru fiecare program în parte, a declarat ministrul Sǎnǎtǎții, Eugen Nicolǎescu, ȋn cadrul ȋntȃlnirii cu reprezentanții Alianţei Pacienţilor Cronici din România.

 

"Eu cred că rostul Ministerului Sănătăţii este acela de a pune pacientul în centrul atenţiei şi de a elabora politici de sănătate pentru acesta. Urmărim aceleaşi ţeluri, chiar dacă autorităţile nu au întotdeauna capacitatea financiară, în mare parte, de a duce la îndeplinire toate obiectivele. Protocolul pe care l-am semnat astăzi demonstrează modul în care vom lucra, transparent şi în dialog continuu", a afirmat ministrul, se aratǎ ȋntr-un comunicat de presǎ.

Eugen Nicolǎescu a prezentat și câteva direcţii pe care le urmăreşte în mandatul din 2013-2016 și anume o grijǎ mai mare pentru prevenție iar ȋn acest scop fondurile pentru programul de screening de cancer de col uterin vor crește. Ȋn cadrul programului, femeile cu vârsta cuprinsă între 25-65 ani vor beneficia, gratuit, de un test Babeș-Papanicolau: "Am discutat cu fundaţii şi asociaţii ca, în 2013, acest program să îl gândim ca un program-pilot pentru regiunea Bucureşti, urmând ca, după evaluarea rezultatelor să îl extindem în 3 ani la toată populaţia eligibilă", a continuat ministrul Sănătăţii.

Mai mult, împreună cu societatea civilă, se va ȋncerca punerea la punct a unui mecanism de reluare a campaniei de comunicare pentru vaccinarea HPV, iar Eugen Nicolǎescu a explicat cǎ screeningul de cancer de col uterin şi vaccinarea reprezintă soluţiile pentru ca România să nu mai ocupe primul loc din Europa la mortalitatea prin cancerul de col. Tot în partea de prevenţie, se va relua, sub o altă formă, programul de reevaluare a stării de sănătate: "Oamenii cu care m-am întâlnit în campanie mi-au solicitat reluarea acestui program. În perioada următoare, colegii mei vor face publice şi datele programului derulat în 2007", a spus ministrul Sǎnǎtǎții.

Oficialul a mai subliniat și faptul cǎ unul dintre cele mai importante proiecte este acela pentru definirea pachetului de bază de servicii, fără de care în continuare va exista o lipsă de control în sistem. "Dacă vom face pachetul de bază vom creşte rapid şi asigurările de sănătate complementare sau suplimentare", a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolǎescu.

Ȋn cadrul ȋntȃlnirii, reprezentantul Ministerului Sǎnǎtǎții i-a asigurat pe pacienţi că UNIFARM va fi spirijinitǎ ȋn continuare ȋn achiziționarea de medicamente cu risc crescut de discontinuitate ȋn aprovizionarea spitalelor.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Ministerul Sanatatii doreste sa descurajeze "internarile fictive"

In 2013 spitalele vor fi platite in functie de clasificare

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP