+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Luni, 14 Ianuarie 2013 13:20

ministrul eugen_nicolaescuReprezentanții Ministerului Sǎnǎtǎții au afirmat că în contractul-cadru pe 2013 va fi sistată finanţarea din fondurile Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate pentru spitalele private, astfel ȋncȃt fondurile publice să ajungă numai la spitalele publice.

 

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a afirmat cǎ toţi banii publici din fondul unic naţional de asigurări sociale de sănătate vor merge către spitalele publice și a estimat cǎ ȋn acest mod fondurile spitalelor de stat vor crește cu aproximativ 10%: „Circa 10 la sută, cât exista finanţare pentru sectorul privat, în felul acesta, cu 10 la sută va creşte fondul alocat spitalelor pentru perioada următoare. Ceea ce, împreună cu cei 200 de milioane de lei pentru anestezie şi terapie intensivă, sper că va asigura o finanţare superioară a spitalelor şi va micşora din nemulţumirile cetăţenilor. (...) Deci în acest moment decizia noastră este clară: sectorul public trăieşte din banul public; sectorul privat trăieşte din banul privat. Cred că lucrurile sunt clare, precise, n-avem niciun fel de amestec, de nicio natură.", a subliniat oficialul, relateazǎ agerpres.ro

Reprezentantul Ministerului Sǎnǎtǎții a mai declarat cǎ, ȋn baza noii finanțǎri, secţiile de anestezie şi terapie intensivă nu vor mai putea să ceară pacienţilor să îşi cumpere medicamentele sau materialele sanitare: „Raed Arafat a spus-o de mai multe ori, întăresc şi eu astăzi şi vom urmări această idee - în situaţia în care într-o secţie de anestezie şi terapie intensivă, după ce intră acest program în funcţiune, cineva din conducerea secţiei sau conducerea unui spital va cere unui pacient să vină de acasă cu medicamente sau materiale sanitare, acel cineva va pleca pe loc. Pentru că banul public trebuie să se ducă pentru cetăţean şi noi facem aceste eforturi şi ne-am străduit să obţinem aceşti bani şi să vedeţi, cu modificările pe care le facem în finanţare, tocmai să încercăm să rezolvăm o problemă. Mare, mică - e o problemă pe care o rezolvăm. Şi sigur, ne vom strădui să luăm fiecare problemă şi uşor-uşor să-i găsim soluţie fiecăreia.", a continuat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Acesta a mai precizat și faptul cǎ, ȋn acest moment, nu știe dacǎ va permite în continuare ca medicii să lucreze simultan, atȃt ȋn sistemul public cȃt şi în sistemul privat.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Ministerul Sanatatii doreste sa descurajeze "internarile fictive"

In 2013 spitalele vor fi platite in functie de clasificare

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP