+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Vineri, 25 Iulie 2014 14:18

bebelus control medicalFondurile alocate programelor naționale de sănătate în proiectul de buget realizat anul trecut au fost insuficiente, motiv pentru care Ministerul Sănătății a luat o serie de decizii pentru a asigura îngrijirea optimă a nou-născuților prematuri.

În primul rând, Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu a a solicitat suplimentarea fondurilor destinate funcţionării programelor naţionale de sănătate la rectificarea bugetară care va fi realizată la sfârşitul lunii, inclusiv pentru componenta de îngrijire nou-născuţi prematuri.

În al doilea rând, Nicolae Bănicioiu a cerut unităților sanitare să aloce fondurile necesare pentru asigurarea asistenţei medicale a nou-născuţilor premature, având în vedere că acestea dispun de fonduri necesare până la asigurarea finanţării prin rectificare.

În prezent, banii pentru buna funcționare a maternităţilor şi a secţiilor de neonatologie din ţară în care se acordă asistenţă medicală de specialitate nou-născuţilor prematuri sunt asigurați atât din bugetele unităţilor sanitare în care funcţionează aceste secţii, cât şi în cadrul unei componente a Programului Naţional Mama şi Copil. Pentru a nu se mai confrunta cu probleme pe viitor, Ministrul Sănătății a cerut Agenţiei Naţionale de Programe să analizeze posibilitatea ca, începând de anul viitor, componenta de îngrijire a nou-născuţilor prematuri să devină program naţional, se arată în comunicatul de presă emis de Ministerul Sănătății.

 

Autor: Alexandra Necula

Citește și:

Nicolae Banicioiu: Medicina de transplant este esentiala pentru un sistem medical modern

Peste 2.500 de persoane sunt pe lista de asteptare pentru transplant de rinichi

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP