+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Joi, 10 Ianuarie 2013 12:51

ministerul-sanatatiiMinisterul Sǎnǎtǎții dorește sǎ descurajeze "internǎrile fictive" iar o primǎ mǎsurǎ ȋn acest sens va fi creșterea cu 50% a bugetului pentru finanţarea ambulatoriilor de specialitate și pentru spitalizǎrile de zi, a afirmat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

 

„Asta înseamnă că reechilibrăm internările în spitale, reechilibrăm serviciile care se efectuează de către spitale, descurajăm internările fictive, dar şi pe cele făcute numai de dragul de a face servicii şi, ca atare, de a mări costurile. Cu astfel de măsuri, costurile pot fi diminuate şi unităţile sanitare s-ar putea încadra în bugetele aprobate. Este o măsură strict managerială de control şi transparenţă", a explicat ministrul Sǎnǎtǎții, scrie emedic.ro

Conform aceleiași surse, oficialul a mai afirmat cǎ va ȋncerca și reluarea unui ordin din 2006 care viza adresabilitatea în unităţile de primiri urgențe: „Vom încerca şi pentru UPU să reluăm un ordin vechi, pe care l-am parafat din 2006 şi care nu prea mai este respectat, respectiv cum ajunge cetăţeanul la UPU. De regulă, ajunge pe picioarele lui, când vrea el şi cum vrea el, pentru că nu funcţionează medicina de familie, întrucât a fost descurajată, nu funcţionează ambulatoriul de specialitate, întrucât nu a fost finanţat, nu funcţionează centrele de permanentă, nu funcţionează centrele multifuncţionale. Deci sistemul este complet buimăcit, trăieşte în haos.", a adǎugat Eugen Nicolăescu.

Mai mult, pacientul care ajunge la ușa spitalului și care nu este un caz grav, va fi direcționat cǎtre ambulatoriul de specialitate, de unde medicii vor decide dacă este nevoie de internare de zi sau de internare ȋn unitatea de primiri urgențe.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

In 2013 spitalele vor fi platite in functie de clasificare

Opt milioane de lei vor fi investiti in reabilitarea Institutului Cantacuzino

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP