+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 01 Octombrie 2013 12:44

sinescu romuroAstǎzi a avut loc festivitatea de deschidere a noului an universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, eveniment ce s-a desfăşurat ȋn Amfiteatrul  „George Emil Palade” al Facultǎții de Medicinǎ.


Astfel, Amfiteatrul a devenit gazda unui eveniment plin de emoție, unde bobocii au pǎșit pentru prima datǎ, dar și unde personalitǎți ale medicinei din Romȃnia s-au adunat pentru a le ura bun venit studenților.
Rectorul UMF „Carol Davila”, acad. Ioanel Sinescu a reamintit studenților faptul cǎ: „Ȋnvǎțǎtura este o avere mare care nu se ȋmpuțineazǎ prin dǎruire. Vǎ asigur cǎ la UMF „Carol Davila” existǎ mulți profesori dǎruiți. Ȋntȃi de toate sintagma sǎ nu faci rǎu o sǎ rǎmȃnǎ ȋntotdeauna principiul practicii meseriei medicale. Vǎ urez sǎ fiți curajosi și activi! Sǎ nu uitați nicio clipǎ care este țelul vostru ȋn aceastǎ școalǎ. Vreau sǎ vǎ ȋndemn sǎ ȋnvǎțați bine și sǎ constientizați faptul cǎ trǎiți o perioadǎ minunatǎ din viațǎ dumneavostrǎ. Ați venit din toatǎ țara la UMF „Carol Davila” și sper sǎ percepeți aceastǎ școalǎ ȋn care ȋnvǎțați, ca pe un adevarat edificiu de strǎdanii și performanțe. Dorința mea este ca UMF „Carol Davila”, cu o atȃt de bogatǎ tradiție și cu atȃtea personalitǎți compleșitoare, sǎ acceadǎ ȋntr-un viitor nu foarte ȋndepǎrtat, ȋn topul celor 500 de universitǎți din lume.”
De asemenea, academicianul le-a recomandat bobocilor sǎ viziteze pagina oficialǎ a universitǎții pentru a fi la curent cu toate noutǎțile și activitǎțile derulate ȋn cadrul instituției și a subliniat faptul cǎ Universitatea „Carol Davila” are menirea de a oferi „o temelie solidǎ, o bazǎ stabilǎ” ce trebuie continuatǎ „cale de o viațǎ”.  Acad. Ioanel Sinescu i-a asigurat pe studenții prezenți la ceremonie cǎ au optat pentru „o profesie care poate face oamenii sǎnǎtoși și totodatǎ fericiți. Aveți șansa sǎ descoperiți o profesie fǎrǎ limite din care puteți sǎ faceți o artǎ. Ați ales o profesie ȋn care mediocritatea și incompetența nu au loc, o profesie unde nu existǎ nicio scuzǎ”. Mai mult, rectorul i-a ȋndemnat pe studenți sǎ munceascǎ și sǎ nu se demobilizeze, chiar dacǎ uneori le va fi greu.
Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013-2014 s-a desfășurat în prezența conducerii U.M.F. „Carol Davila” și a invitaților sǎi: prof. dr. Sorin Oprescu, primarul General al Capitalei și președintele Agenției Naționale de Cercetare Științificǎ, prof. T. Prisecaru, care au fost alǎturi de studenții, pǎrinții și cadrele didactice participante la eveniment.


Autor: Lavinia Radu


Citește și:
Deschiderea anului universitar la UMF “Carol Davila” din Bucuresti
SSMB implementeaza in cadrul Facultatii de Medicina proiectul „Bursele Cosmote”

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP