+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 01 Noiembrie 2013 13:17

ssmb-logoSocietatea Studenților ȋn Medicinǎ din București va participa la marșul tǎcerii ce va avea loc sȃmbǎtǎ, 2 noiembrie, la ora 10.30, ȋn fața Guvernului Romȃniei, ȋn Piața Victoriei, pentru a transmite un mesaj cǎtre autoritǎți.


Președintele Colegiului Medicilor din Romȃnia, prof. univ. dr.Vasile Astărăstoae a declarat cǎ aproximativ cinci mii de profesioniști din sistemul de sǎnǎtate vor participa, mȃine, la un marș al tǎcerii ȋn București și a subliniat cǎ medicii nu vor renunța la proteste pȃnǎ cȃnd nu vor fi soluționate revendicǎrile Coaliției profesioniștilor din sistemul sanitar.  Aceste solicitǎri se referǎ la alocarea pentru sǎnǎtate a 6% din PIB pȃnǎ ȋn 2016, la dublarea salariilor medicilor rezidenți, la o legislație care sǎ protejeze independența profesioniștilor dar și autonomia spitalelor, dar și la o lege a salarizǎrii specificǎ sistemului de sǎnǎtate.
Reprezentanții SSMB au specificat cǎ la manifestare se vor alǎtura și studenți mediciniști din Cluj, Iași, Tȃrgu Mureș, Galați. Mai mult, aceștia au lansat și un ȋndemn cǎtre studenții bucureșteni: “Aratǎ cǎ ȋți pasǎ de viitorul tǎu ca medic ȋn Romȃnia și asumǎ-ți responsabilitatea!”.


Autor: Lavinia Radu


Citește și:
Societatea Studentilor Medicinisti Iasi a dat startul proiectului “Educatie pentru o alimentatie sanatoasa”
Au inceput inscrierile la Congresul National pentru Studenti si Tineri Medici

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP