+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Miercuri, 22 Februarie 2012 12:07

cancer pancreaticOamenii de științǎ au gǎsit un nou medicament care va lupta ȋmpotriva cancerului pancreatic, dupǎ ce rezultatele din prima fazǎ a studiului au fost promițǎtoare.

Utilizarea gemcitabinei ȋmpreunǎ cu un medicament experimental numit MRK003 la șoarecii de laborator produce un lanț de reacții care ȋn cele din urmǎ distrug celulele canceroase, informeazǎ BBC. Medicamentul va fi testat și pe oameni pentru a se observa dacǎ are aceleași efecte ca ȋn cazul șoarecilor de laborator. Specialiștii de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie afirmǎ că cercetarea cancerului pancreatic este o prioritate, deoarece rata de supravieţuire este scăzutǎ, fiind a cincea cauzǎ de deces la nivelul țǎrii.

Profesorul Duncan Jodrell, unul dintre autorii studiului, afirmǎ ca 60 de pacienți cu cancer pancreatic vor fi recrutați pentru urmǎtoarea fazǎ a studiului, adǎugȃnd faptul cǎ va mai dura pȃnǎ ce rezultatele privind utilizarea medicamentului la oameni vor putea fi estimate.

Anual, ȋn ȋntreaga lume, sunt diagnosticate aproximativ 200.000 de noi cazuri de cancer pancreatic, 80% dintre pacienți fiind diagnosticați ȋn stadiul avansat al bolii. Este o boalǎ ȋntalnitǎ ȋn special la persoanele vȃrstnice, iar conform statisticilor vȃrsta medie a pacienților bolnavi de cancer de pancreas este de aproximativ 72 de ani.

Citește și:

Celule beta pancreatice umane, obținute în laborator de cercetătorii francezi

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP