+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 11 Septembrie 2012 12:39

umf-carol-davilaMȃine se va desfǎșura examenul de licențǎ la Facultatea de Medicinǎ Generalǎ din cadrul Universitǎții de Medicinǎ și Farmacie Carol Davila din București.

 

Examenul va fi alcǎtuit din douǎ probe, una scrisǎ sub forma unui examen grilǎ iar cea de-a doua probǎ se va susține oral, sub forma unei prezentǎri ȋn fața Comisiei. Examenul scris va ȋncepe la ora 9 și se va ȋncheia ȋn jurul orei 12, timp ȋn care studenții mediciniști trebuie sǎ rǎspundǎ corect la minim 50% din ȋntrebǎrile grilǎ. Testele vor fi corectate cu ajutorul unui scaner, ceea ce ȋnseamnǎ cǎ absolvenții vor primi rezultatele ȋn aceeași zi sau cel tȃrziu a doua zi dimineațǎ. Notele vor fi afișate la sediul Facutǎții de Medicinǎ Generalǎ din cadrul UMF Carol Davila.

Conf. dr. Viorel Jinga, prodecanul Facultǎții de Medicinǎ Generalǎ, a explicat faptul cǎ: „Am asigurat sǎli mari, astfel ȋncȃt studenții sǎ aibǎ spațiu liber ȋntre ei. Ȋn salǎ vor fi prezenți cinci supraveghetori care nu se cunosc ȋntre ei.", a declarat acesta pentru Exploremedicine TV.

Mai mult, bibliografia și tematica pentru examenul de licențǎ de anul acesta sunt diferite fațǎ de alți ani, iar studenții o pot gǎsi afișatǎ pe pagina oficialǎ a Universitǎții de Medicinǎ și Farmacie Carol Davila din București.

Ȋn ceea ce privește proba oralǎ, studenții au la dispoziție 10 minute pentru a-și prezenta lucrarea dupǎ care vor primi nota pe loc. Pentru a trece de proba oralǎ, nota minima trebuie sǎ fie 6.

Conf. dr. Viorel Jinga a subliniat importanța acestui examen de licențǎ pentru absolvenți și a reamintit studenților faptul cǎ : „Examenul de licențǎ este ca o punte de legaturǎ cǎtre rezidențiat."

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila organizeaza inscrierile pentru admiterea la doctorat

UMF Carol Davila a avut in sesiunea de admitere din vara acestui an cel mai mare numar de candidati pe loc din ultimii 15 ani

Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu: Am ajuns la medicina printr-o decizie de ultima ora

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP