+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 08 Iunie 2012 15:40

lm popescuAcad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu a participat astăzi la cel de-al 10-lea Congres Internațional al Societății de Medicină Adaptativă (I.S.A.M.), la ceremonia de acordare a "Nobelului pentru Cardiologie" academicianului L.M. Popescu, părintele telocitelor.

 

Astfel, acad. L.M. Popescu a primit din partea Academiei Internaționale de Cercetari Cardiovasculare "Medalia de Merit" pentru descoperirea și cercetarea telocitelor. Aceasta distincție este considerată de vârfurile medicinei internaționale ca un adevarat Premiu Nobel pentru cardiologie.

În acest context, Acad.prof univ. dr. Ioanel Sinescu a declarat: "Este o realizare extraordinară. Iată că perseverența în muncă și geniul în cercetare au dus la această descoperire de răsunet mondial. Este un moment absolut deosebit în existența noastră academică, universitară, în cercetarea din România, dar și pentru UMF Carol Davila, unde domnul academician Laurențiu Popescu a fost rector timp de 12 ani. Este un motiv de mândrie extraordinară pentru comunitatea universitară academică de la UMF Carol Davila, pentru noi toți cei care suntem contemporani cu dumnealui și cred că vom fi contemporani în câțiva ani, când am toată convingerea că i se va oferi Premiul Nobel pentru această descoperire extraordinară."

"Vă mulțumesc foarte mult! Primul lucru pe care aș vrea să vi-l spun este că împart această mare onoare cu Prof. P. Anversa, care este un model pentru mine în ceea ce privește cariera sa științifică", a declarat acad. L.M. Popescu, la primirea premiului.

Cu toate acestea, România a acordat o importanță scăzută acestei descoperiri revoluționare care ar putea salva mii de oameni, iar acad. prof. L.M. Popescu s-a văzut nevoit să-și continue cercetările peste hotare, în China sau Statele Unite ale Americii.

"Este o descoperire de prim rang și diverse țări și diverse guverne, diverse academii și instituții de cercetare l-au invitat pe domnul academician să lucreze acolo, să prezinte acolo, ca să-și facă cunoscute descoperirile, ceea ce i-a adus o recunoaștere la nivel mondial și prin urmare o apreciere care înseamnă o susținere a cercetării", a adăugat Acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu.

Telocitele sunt celule din organism care ar putea ajuta la regenerarea inimii şi au fost descoperite de cercetătorii români de la Institutul „Victor Babeş" din Capitală.

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Amorteala maini
Sitemap