+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 21 Noiembrie 2012 15:55

InsomniaTulburările de somn accentueazǎ crizele de osteoartritǎ și artrită reumatoidă, iar oamenii de științǎ considerǎ cǎ tratarea insomniei ar putea duce la o îmbunătățire a simptomelor date de aceste boli.

 

Dr. Alan Silman, director medical la Arthritis Research UK, afirmǎ cǎ lipsa somului este indusǎ de durerile date de boalǎ dar și faptul cǎ: "Tulburǎrile de somn pot schimba ciclul natural al hormonilor și pot afecta în mod negativ modul ȋn care organismul rǎspunde la inflamație.", scrie dailymail.co.uk

Specialiștii afirmǎ cǎ nivelul de melatoninǎ, hormonul cheie ȋn reglarea funcțiilor organismului nostru, poate fi perturbat de lipsa de somn, iar acest lucru duce la rândul său la dereglarea altor doi hormoni importanți. Primul este cunoscut sub numele de "hormonul foamei", iar al doilea este leptina, care ajutǎ la reglarea greutǎții corporale.

Conform cercetǎtorilor, relația dintre somn și durere este cu atȃt mai importantǎ cu cȃt privarea de odihnǎ accentueazǎ durerile articulare. În plus, oboseala îi face pe oameni mai sensibili la durere, iar un somn perturbat duce la creșterea numărului markerilor inflamatori, afirmǎ aceștia.

Cauzele care duc la dezvolarea afecțiunilor articulare nu sunt pe deplin cunoscute ȋnsǎ medicii afirmǎ cǎ factorii genetici, greutatea dar și ȋnaintarea ȋn vârstǎ sunt considerate principalele motive pentru dezvoltarea osteoartritei și a artritei reumatoidă.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Bolile musculo-scheletice, o problema tot mai mare in randul angajatilor

Injectiile cu cartogenina ar putea regenera cartilajul deteriorat la persoanele cu artrita

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP