+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 31 August 2012 12:39

analiza sangeUn test de sȃnge care poate detecta leziunile hepatice ascunse a fost dezvoltat de către medicii britanici.

 

Testul combinǎ analizele de rutinǎ existente cu alte douǎ mǎsurǎtori ale nivelului de deteriorare al ficatului. Ȋn funcție de riscul pe care ȋl prezintǎ pacienții, testul se coloreazǎ roșu pentru risc crescut, portocaliu pentru un risc mediu și verde pentru un risc scǎzut de deteriorare, informeazǎ dailymail.co.uk.

Testul a fost deja utilizat pe mai bine de 1.000 de pacienți cu boli hepatice iar cercetătorii susțin cǎ rezultatele indicate de analizǎ au fost cele corecte.

Dr. Nick Sheron, cel care a conceput testul, a afirmat cǎ leziunile hepatice produc simptome doar atunci cȃnd ficatul este deja deteriorat: „Nu există semne sau simptome, până în momentul în care pacientul se prezintă la spital, cȃnd ficatul este, de multe ori, deja deteriorat.", a declarat specialistul, informeazǎ dailymail.co.uk

Dr. Michael Moore, care a participat la realizarea testului, a afirmat cǎ acesta evidențiază acele persoane care prezinta un risc ridicat, astfel cǎ pacienții pot lua mǎsurile necesare, iar cei care prezintǎ un risc scǎzut pot urmǎri evoluția leziunilor.

Oamenii de științǎ sperǎ ca testul sǎ fie utilizat pe viitor ca analizǎ de rutinǎ ȋn cazul persoanelor care prezintǎ anumiți factori de risc.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Apel public pentru rezolvarea cazurilor de hepatita virala de pe listele de asteptare

Aproximativ 4000 de pacienti urmeaza tratament impotriva hepatitei C, la nivel national

Hepatita virala C

Vaccin experimental impotriva hepatitei C

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

focusrent.ro scoalaautovlad.ro/
BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii fiersicherestea.ro
SITEMAP