+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 29 August 2012 12:27

bebe biberonLaptele matern stimuleazǎ dezvoltarea florei intestinale, care ajutǎ la absorbția nutrienților și la dezvoltarea sistemului imunitar, potrivit oamenilor de științǎ de la Universitatea Duke din Carolina de Nord.

 

Prof. William Parker, autorul studiului, a explicat cǎ numai laptele matern poate stimula dezvoltarea unei flore intestinale sǎnǎtoase dar și faptul cǎ „aceste descoperiri sugerează care pot fi eventualele abordǎri pentru a dezvoltarea un înlocuitor care sǎ imite ȋndeaproape efectul laptelui matern, în cazul în care acesta nu poate fi asigurat de mamǎ", a declarat cercetǎtorul, informeazǎ medicalnewstoday.com

Pentru studiul lor, cercetǎtorii au crescut douǎ tulpini de E. coli, esențiale pentru dezvoltarea florei intestinale, ȋn lapte de vacă, ȋn trei tipuri de lapte praf pentru bebeluși, precum și ȋn laptele matern oferit de cȃteva voluntare. Rezultatele au arǎtat faptul cǎ bacteriile s-au dezvoltat ȋn mod diferit.

În eșantionul laptelelui matern uman, bacteriile au format un strat protector esențial ȋn dezvoltarea florei, care acționează ca o barieră împotriva agenților patogeni și a infecțiilor. Ȋn laptele de vacǎ și ȋn laptele praf pentru bebeluși, bacteriile din aceste culturi au crescut prolific, ȋnsǎ ca organisme individuale.

Cercetǎtorii au ajuns la concluzia cǎ laptele matern uman faciliteazǎ asocierea bacteriilor din flora intestinalǎ, ceea ce oferă indicii importante despre modul în care laptele uman poate proteja împotriva infecțiilor și a bolilor. Oamenii de științǎ au precizat cǎ noi studii sunt necesare pentru a urmari evoluția și a altor tulpini de bacterii, precum și dacǎ laptele are același efect și în cazul altor bacterii existente ȋn flora intestinalǎ.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Rata alaptarii exclusive din Romania, printre cele mai mici din Europa

Saptamana Mondiala a Alimentatiei la San, sarbatorita in fiecare an intre 1 si 7 august

Laptele matern, sursă de celule stem

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP